Традиционално и у складу са српским обичајима, на Бадње јутро представници градског руководства у неком од ужичких села секу бадњак за здравље и срећу свих грађана Ужица. Заменик градоначелнице Ужица Драгољуб Стојадиновић и чланови Градског већа Владимир Синђелић и Слободан Шиљковић у Кремнима су посекли бадњак, који је у присуству градоначелнице подигнут испред Градске куће.

Према речима заменика градоначелнице Ужица Драгољуба Стојадиновића, сеча бадњака један је од најлепших српских обичаја.

“И на овај начин чувамо наше обичаје, јер немојте заборавити да један народ постоји толико колико чува своју традицију веру и обичаје. Српски народ је кроз своју дугачку историју пролазио кроз веома тешке периоде, али у свим тим периодима успео је да сачува веру и обичаје и да сачува себе. Свим нашим Ужичанима честитам Бадњи дан и желим да у миру и радости дочекамо највећи хришћански празник Божић. Мир божији, Христос се роди!”

Бадњак је освештао свештеник ужичке цркве Владимир Стефановић наводећи да нема веће вере од хришћанске и лепших обичаја од срспских.

“Скупили смо се овде на Бадње јутро да као хришћани дочекамо рођење Христово, да се сече бадње дрво, да нас греје његова топлота и да љубав и разумевање буду између нас. Свима срећан Бадњи дан и да у миру и радости дочекамо Божић.”

Након сече бадњака у домаћинству Чеда Врачарића представници Градског руководства поделили су божићне пакетиће малишанима из неколико домаћинстава.

Подизању и освештању бадњака испред Градске куће присуствовала је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима и директорима јавних предузећа и установа.

Налагање бадњака биће у Цркви Светог Ђорђа у 17 часова, док ће на Божић 7. јануара у 9.30 часова у порти Цркве бити уприличено ломљење Божићне чеснице у којој ће се налазити три златника.