OGLASNA TABLA
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Шчепао је мог сина за врат и стезао: Отац седмака из школе код Нове Варошио изнео озбиљне оптужбе против наставника историје

Очекујем од школе, полиције и тужилаштва да предузму све потребне мере, а ја ћу поднети приватну тужбу и гонити наставника док ствари не истерам на чистац да се овако нешто више не би догодило ниједном детету.

Ово су речи Мија Бијелића из села Рутоши код Нове Вароши који је у петак пријавио полицији да је тог дана његовог сина Далибора, на сред часа у ОШ „Гојко Друловић“ у Радоињи, рукама за врат стезао наставник историје, потом га и гурнуо.

Бијелић прича да је његов син на путу до школе пао и повредио ногу, а да је на час историје дошао без написаног домаћег задатка.

– На почетку часа, на питање наставника да ли су сви урадили домаћи, мој Далибор и још двојица ђака су рекли да нису. Наставник им је свој тројици рекао да изађу пред таблу да одговарају – Бијелић прича за „Блиц“ шта му је син пренео.

Далибор је, каже, због повреде ноге питао наставника да ли може да одговара из клупе, седећи, пошто није могао да стоји.

– Наставник није ништа одговорио, а моје дете је остало да седи у клупи. После тога наставник му је пришао и са леђа га, са обе руке, ухватио за врат и јако стезао. То је трајало неколико секунди, после чега му је од позади гурнуо главу услед чега је Далибор ударио о клупу. После тога му је наредио да понавља: „Док сам ја овде ти нећеш завршити седми разред“ – преноси отац седмака.

Када је час завршен, каже Мијо Бијелић, неколико ђака је отишло код разредног старешине и испричало шта се догодило на часу историје, а исту причу је потврдио и Далибор.

– За догађај сам сазнао када поподне када ми је син дошао из школе. Потом ме је звао његов разредни и казао да је све било онако као што Далибор каже. Касније сам дете одвео код педијатра у Нову Варош, који му је дао упут за психијатра, и случај пријавио полицији – прича Далиборов отац.

Догађај је, каже, оставио трауме на његовог сина који је протекле две ноћи лоше спавао, трзао се у сну. Преглед код психијатра заказан је за данас, а Бијелић каже да ће тражити лекарско оправдање да му син не иде у школу до краја недеље „док му не буде боље и док школа не реагује“.

У Основној школи „Гојко Друловић“ нам је речено да је против наставника покренут дисциплински поступак због пријаве ученика, али да ће се тек уврдити шта се тачно догодило на часу историје пошто ђаци дају изјаве у присуству родитеља. Своју писмену изјаву наставник је већ доставио и он негира да је рукама хватао ђака за врат. У школи такође објашњавају да о догађају обавештена и просветна инспекција.

Према незваничним сазнањима „Блица“, радници Центар за социјални рад у Новој Вароши данас ће обићи школу у Радоињи и о догађају од петка разговарати са ученицима.

Извор: блиц.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ужичанин Александар Васиљевић наставио традицију пливања за Богојављенски крст у Паризу (ФОТО+ВИДЕО))

Oglasna Tabla

Више од 70 милиона динара улагања у МЗ Турица

Oglasna Tabla

Идеална идеја за доручак или вечеру: Испробајте врхунску питу са спанаћем на нешто другачији начин (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

У болницама Златиборског округа хоспитализована 282 ковид пацијента

Oglasna Tabla

Време данас: Облачно уз снег и јак ветар, до 5 степени

Oglasna Tabla

Саопштење – педијатријска служба Севојно

Oglasna Tabla

Ево је: Стигла тачна одлука за школе; „Овако је најбоље“

Oglasna Tabla

Поклон од 20.000 евра за пунолетство у Немачкој

Oglasna Tabla

Ђоковић власник данске компаније која развија терапију против ковида-19

Oglasna Tabla