Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

SBB fondacija u akciji čišćenja u Užicu

Užice, 13. oktobar – Nakon uspešno održane akcije čišćenja u Vrbasu, danas se društveno odgovorna kampanja SBB fondacije „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ nastavila u Užicu, gde je Eko tim SBB fondacije zajedno sa predstavnicima opštine Užice i Pedagoškog fakulteta u Užicu očistio Trg Svetog Save i park u ulici Lazara Mutapa.

                                                          Zorica Vitorović, SBB shop menadzer

„Kampanjom „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ i današnjom akcijom čišćenja pokušali smo da približimo značaj očuvanja životne sredine našim sugrađanima. Svako od nas svojim ličnim doprinosom može da popravi stanje oko sebe. Potrebno je da svi pravilno odlažemo smeće u kantu, kontejner ili na regularnu deponiju i zajedno stvorimo čistije i zdravije mesto za život. Na podršci u realizaciji današnje akcije zahvalila bih se predstavnicima opštine Užice i Pedagoškog fakulteta“. – izjavila je Zorica Vitorović, SBB shop menadžer.

Dunja Đenić, članica Gradskog veća u Užicu zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj objasnila je da je ovo još jedna godina za redom u kojoj grad Užice sarađuje sa SBB Fondacijom u sprovođenju akcije „Ne prljaj! Nemaš izgovor“.  “ Već četiri godine smo uključeni u ovu akciju SBB Fondacije, koja Užicu na taj način pomaže, jer sve ovo ima za cilj da stvorimo jednu čistiju i bolju okolinu za naš grad. Ova akcija, osim što je ogranizuje SBB Fondacija, pruža i dobar primer svim našim sugrađanima i poziva nas da se uključimo u što većem broju, kao i da organizujemo što više ovakvih i sličnih akcija, da ne bude to samo jednog dana u godini. Prateći ovaj primer, treba da se organizujemo po školama, fakultetima, mesnim zajednicama i da u zajedništvu organizujemo što veći broj ovakvih manifestacija, jer na ovaj način pomažemo da živimo pre svega u zdravijoj i čistijoj okolini, a to bi trebalo da nam bude i globalni cilj, istakla je Đenić.

Dunja Djenić, članica Gradskog veća u Užicu

„Imam potrebu da u ime Unije studenata Užica pohvalim kampanju ,,Ne prljaj. Nemas izgovor!“, koja je do sada svojim akcijama napravila velike korake ka ostvarenju cilja kojem svi tezimo – čistija, zdravija a samim tim i lepša Srbija. Zahvaljujem se organizatorima, SBB fondaciji, koja nas je pozvala da se pridružimo akciji i čiji smo poziv s radošću prihvatili. Danas su studenti Pedagoškog fakulteta u Užicu, budući učitelji, vaspitači i treneri, od kojih se očekuje da uvek svojim ponašanjem budu primer mladima, spremno ,,zasukali rukave“ . Međutim, jednako aktivnu ulogu uzeli su i studenti Visoke škole strukovnih studija (ili Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija) koji su dokazali da uprkos nedeljnom odmoru, shvataju važnost poruke koju nosi kampanja. Nadam se da rezultat današnje akcije neće biti samo kratkoročno čist grad, već da ćemo ,,probuditi“ ekološku svest svih sugradjana.  Poruka je jasna: iako naš posao nije čišćenje, naša odgovornost je očuvanje prirodnih lepota, jer to je najmanje što možemo učiniti za svoju budućnost!“ – izjavila je Marijana Selakovic, predsednica Unije studenata.

Marijana Selakovic, predsednica Unije studenata

Da podsetimo, akcija čišćenja svakog vikenda održavaće se u nekom drugom gradu. Sledeće nedelje selimo se u Kikindu, gde ćemo očistiti još jednu od predviđenih lokacija.

SBB fondacija je u periodu od četiri godine očistila 82 grada i odigrala predstavu „Ko to tamo prlja“ za 25.000 dece. Pored toga, proizvedeno je i podeljeno 40.000 eko kesa, donirano je 21 dečje igralište širom Srbije, a u 2018. godini pokrenut je projekat „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV!“ u kojem je do sada učestvovalo 52.328 dece iz 2522 odeljenja, odnosno 614 škola. U narednom periodu, fondacija će nastaviti da svojim aktivnostima širi svest o važnosti zaštite životne sredine, kako bismo našu zemlju učinili lepšim i boljim mestom za život.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ere počele sa selektovanjem otpada (VIDEO)

Oglasna Tabla

Oglasio se SZO povodom glasina da beli luk pomaže protiv koronavirusa

Oglasna Tabla

Sportski klubovi se privikavaju na novi način finansiranja

Oglasna Tabla

Požari u Priboju

Oglasna Tabla

Obuka zaposlenih u javnom sektoru za procenu vrednosti javne imovine

Oglasna Tabla

Aleksandar (10) nema ni struju, ni vodu, uči pod svećom, kupa se u zarđalom loncu, a na sve to još i kaže „nemam pravo da se žalim“

Oglasna Tabla

Užice konsolidovalo svoj budžet: Vreme je za preobražaj užičkog centra i Starog grada

Oglasna Tabla

Beogradski fond za političku izuzetnost i Užice u projektu za razvoj grada

Oglasna Tabla

Danas vedro, sunčano i prijatno vreme, do 16 stepeni

Oglasna Tabla