24.8 C
Uzice
октобар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Savez za Užice ponovo bojkotovao sednicu lokalne skupštine

Predstavnici Saveza za Užice, danas su ponovo napustili sednicu Skupštine grada zbog, kako su naveli, „nasilja većine nad manjinom i zloupotrebe gradskih institucija“.

Navodeći da su predložene dopune dnevnog reda za današnju sednicu, među kojima su i ostavke Marka Stevanovića (SRS) na mesto zamenika predsednika Skupštine, i Sanje Janković na mesto članice Gradskog veća, dostavljene odbornicima veče uoči te sednice, predstavnici opozicije su negodovali, isticali da je time prekršen Poslovnik o radu i da je iskazana „eskalacija nasilničkog ponašanja većine nad manjinom“.

Vladan Virijević, predstavnik Saveza za Užice, pozvao je sve odbornike da napuste sednicu, poručivši da vladajuća većina, koju čine naprednjaci, „na najgori način zloupotrebljava sve institucije grada“.

„Odluke donosite kao da je grad vaša privatna svojina, bez javnih rasprava i prihvatanja drugih mišljenja. Pretvarate parkove u groblja, Belu Zemlju u industrijsku zonu bez kanalizacije, a građani pišu peticije na koje niko ne reaguje. Grejanje je poskupelo 12 odsto, a fabrike za preradu vode ni na vidiku“, obratio se Virijević skupštinskoj većini i poručio da „odbornici Saveza za Užice, zbog atmosfere progona i linča, ne žele da učestvuju u radu skupštine“.

On je vlast optužio da „etiketira odbornike i da im stavlja mete na čelo, da objavljuje njihove adrese, privatne poslove kojima se bave, zarade i slične podatke kojima se ugrožava njihova privatnost“.

„Trebalo bi da se stidite vaših velikih plata koje nezakonito delite, što je utvrdio državni revizor, socijalne pomoći koju delite uoči izbora, što nećete da pomognete majkama zbog nakaradnog zakona koji su vaši poslanici izglasali. Treba da se stidite i zbog toga što ste dozvolili da Služba za transfuziju krvi ode iz grada posle 1.januara“, poručio je Virijević sa skupštinske govornice.

Skupštinska većina je najpre, umesto Marka Stevanovića (SRS), koji je naveo da je iz ličnih razloga podneo ostavku na mesto zamenika predsednika Skupštine grada, izabrala na tu funkciju takođe radikala Stefana Maksimovica. Potom je, Marko Stevanović izabran za člana Gradskog veća, koji će biti zadužen za poljoprivedu, pošto je Sanja Janković, kako je rečeno, takođe iz ličnih razloga, podnela ostavku na tu funkciju.

Predstavnici Saveza za Užice su prvi put bojkotovali užičku skupštinu 17.decembra ove godine, poručujući da to čine u znak podrške građanskim protestima u Beogradu i osude svih vidova nasilja, proganjanja politčkih neistomišljenika u Srbiji i urušavanja državnih institucija.

Protiv proširenja groblja Dovarje i seče stabala

„Na današnjem zasedanju Skupštine grada, trebalo bi da se usvoji predlog o proširenju groblja na Dovarju. Proširenje podrazumeva seču zdravih stabala u Ulici Riste Tešića. U gradu u kome je prekomerno aerozagađenje, svako stablo je neprocenjivo, a oni žele da ih poseku radi dobijanja nekoliko VIP grobnih parcela u centru grada. Ne dozvolimo da se ta suluda ideja realizuje“, poručili su iz Saveza za Užice.

Izvor:danas.rs/Piše: N. Kovačević/foto:Danas

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Krivična prijava za Užičanina zbog nedozvoljenog prometa duvana

Oglasna Tabla

Penzionerima 5.000 dinara oko 5. novembra

Oglasna Tabla

Nauka dokazala: Žene koje puno galame žive duže i puno su srećnije u životu

Oglasna Tabla

Evo kako je nastala “Krvava bajka“: Jedna od najtužnijih pesama, nastala iz kragujevačke tragedije

Oglasna Tabla

Miloš Milićević, gitarista užičkog Mehanizma, najbolji na Mobil Demo Festu

Oglasna Tabla

Zbog radova na rekonstrukciji Ulice Nikole Pašića, narednih dana saobraćaj će se odvijati otežano

Oglasna Tabla

Najavljene izmene zakona o zaštiti prirode

Oglasna Tabla

Kako da se hranite zdravo uprkos brzom tempu života?

Oglasna Tabla

LEKCIJA PONOSA I HRABROSTI SA KOSOVA: Andrija Simić iz Lapljeg Sela: Moja kuća nije na prodaju!

Oglasna Tabla