20.8 C
Uzice
април 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Savetovanje o zaštiti bilja na Zlatiboru

Društvo za zaštitu bilja Srbije, na Zlatiboru u hotelu “Palisad”, od 26. do 30. novembra organizuje 15. Savetovanje o zaštiti bilja. Na skupu će se govororiti o zaštiti ratarskih i povrtarskih biljaka, voćaka, vinove loze, šuma, ukrasnog, lekovitog bilja, kao i o održivoj primeni pesticida.

Ovo savetovanje je najmasovnije okupljanje i jedinstvena prilika za razmenu informacija o aktuelnim problemima, kao i za afirmaciju stručnjaka i istraživača u oblasti zaštite bilja.

Određene su sledeće tematske celine rada skupa:

1) zaštita ratarskih i povrtarskih biljaka, 2) zaštita voćaka i vinove loze, 3) zaštita šuma, ukrasnog i lekovitog bilja i 4) održiva primena pesticida.

Osim predavanja po pozivu koje je izabrao Stručni odbor, na osnovu kvaliteta i aktuelnosti problematike, za uvodna i usmena izlaganja biće odabrani i neki od prijavljenih radova. Svi podneti rezimei biće recenzirani, a od autora se očekuje da uvaže sugestije i zahteve recenzenata.

Realizacija saopštenja, okruglih stolova sa najaktuelnijom problematikom iz struke, kao i tradicionalna promocija novih izdanja knjiga, uz prezentacije pomažućih članova, omogućiće razmenu informacija o najznačajnijim problemima u oblasti zaštite bilja.

Program savetovanja možete pogledati ovde.

Izvor:Agrosvet

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Bolnica u Užicu dobila ultrazvučni aparat zahvaljujući akciji „Asovi za decu Zapadne Srbije“

Oglasna Tabla

Sindikat srpske policije RC Užice organizuje 24. po redu Memorijalni turnir „Sećanje na Željka Simića“

Oglasna Tabla

Održan šesti Sajam obrazovanja „Zanimanje, zvanje, znanje“ (VIDEO)

Oglasna Tabla