10.1 C
Uzice
новембар 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

SAVETI ZA DOBRO JUTRO

Ako spadate u grupu ljudi kojima jutro nije omiljeni deo dana, pročitajte nekoliko saveta kako da vam dan počne što je lepše moguće.

Verovatno ne postoji lepši način da započnete dan od vođenja ljubavi sa osobom koju volite. I muškarci i žene imaju najveću seksualnu želju ujutru, pa to lepo iskoristite i uživajte među čaršavima. Prilikom odnosa, u telu se oslobađa hormone sreće, oksitocim, tako da vam je osmeh na licu gotovo zagarantovan tokom celog dana! Osim toga, ovaj hormone jača imunitet, tako da je to razlog više zašto da se volite baš ujutru.

Kada ste osigurali osmeh na licu, navalite na vodu. Popijte oko pola litre vode svakog jutra, jer ćete na taj način „zapaliti“ svoj metabolizam. Takođe, nikako ne preskačite doručak. Najbolje je da doručkujete u periodu do sat vremena nakon buđenja jer ćete tako ubrzati metabolizam i sprečiti da se u nekom trenutku tokom dana prejedete.

Ako ste navikli da uz doručak pijete i kafu, bilo bi dobro da promenite tu naviku. Preporučljivo je da prvu kafu popijete u periodu između 9:30 i 11:30. U tom periodu u organizmu opada nivo hormona stresa, kortizola, pa će šolja kofeinskog napitka tada imati najbolji efekat.

Jutanja šetnja, naročito ako je vreme napolju po vašoj meri, sasvim sigurno će dobro uticati na vaše raspoloženje. Zraci „jutarnjeg“ sunca dobro deluju na kosti, jačaju imunitet, umanjuju rizik od depresije i rizik od raka. U svakom slučaju, ako baš i nema sunca, svež vazduh vam neće škoditi!

Za još neke dobrojutarnje savete, pogledajte video.

 

izvor: mondo.rs/Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potreba za izmenom zakona: Porodiljama treba obezbediti makar minimalac

Oglasna Tabla

Titovim „Plavim vozom“ do Užičke republike

Oglasna Tabla

Truba Jevđića prošla ceo Solunski front: Zlatni instrumet čuva priče duže od sto godina

Oglasna Tabla

Hoće li električni automobili izazvati novu prirodnu katastrofu?

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Данас су Свети Врачи – Свети Козма и Дамјан

Oglasna Tabla

Danas oblačno i hladnije

Oglasna Tabla

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla

Rok za poslednju ratu poreza na imovinu ističe u četvrtak

Oglasna Tabla