19.5 C
Uzice
јун 27, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

SAVETI ZA DOBRO JUTRO

Ako spadate u grupu ljudi kojima jutro nije omiljeni deo dana, pročitajte nekoliko saveta kako da vam dan počne što je lepše moguće.

Verovatno ne postoji lepši način da započnete dan od vođenja ljubavi sa osobom koju volite. I muškarci i žene imaju najveću seksualnu želju ujutru, pa to lepo iskoristite i uživajte među čaršavima. Prilikom odnosa, u telu se oslobađa hormone sreće, oksitocim, tako da vam je osmeh na licu gotovo zagarantovan tokom celog dana! Osim toga, ovaj hormone jača imunitet, tako da je to razlog više zašto da se volite baš ujutru.

Kada ste osigurali osmeh na licu, navalite na vodu. Popijte oko pola litre vode svakog jutra, jer ćete na taj način „zapaliti“ svoj metabolizam. Takođe, nikako ne preskačite doručak. Najbolje je da doručkujete u periodu do sat vremena nakon buđenja jer ćete tako ubrzati metabolizam i sprečiti da se u nekom trenutku tokom dana prejedete.

Ako ste navikli da uz doručak pijete i kafu, bilo bi dobro da promenite tu naviku. Preporučljivo je da prvu kafu popijete u periodu između 9:30 i 11:30. U tom periodu u organizmu opada nivo hormona stresa, kortizola, pa će šolja kofeinskog napitka tada imati najbolji efekat.

Jutanja šetnja, naročito ako je vreme napolju po vašoj meri, sasvim sigurno će dobro uticati na vaše raspoloženje. Zraci „jutarnjeg“ sunca dobro deluju na kosti, jačaju imunitet, umanjuju rizik od depresije i rizik od raka. U svakom slučaju, ako baš i nema sunca, svež vazduh vam neće škoditi!

Za još neke dobrojutarnje savete, pogledajte video.

 

izvor: mondo.rs/Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Raspored nastupa na šestom HILLS UP muzičkom festivalu

Oglasna Tabla

Predstava „Kako život“

Oglasna Tabla

Vreli talas nas ipak zaobilazi

Oglasna Tabla