Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Савет родитеља града Ужица у борби против дискриминације, насиља и опасности које вребају у стварном и виртуелном свету

“Заједно у борби против дискриминације у васпитно-образовним установама”, назив је трибине одржане у Градској кући у организацији Савета родитеља града Ужица. Ово је тек прва у низу трибина које ће бити организоване током године са намером да се на време препознају опасности које вребају у стварном и виртуелном свету.

 

“Сваког месеца Савет родитеља града Ужица бавиће се одређеном темом као што су дискриминација, борба против болести зависности или насиље, а родитељи који имају одређену тему којом би волели да се баве и тако побољшају положај деце добродошли су да изнесу своје идеје”, истакла је председница Савета родитеља града Ужица Милена Вићевић.


Према њеним речима ускоро ће уследити још два предавања “Да нам школа буде сигурна” и “Опасности које вребају младе у стварном и виртуелном свету”, јер су то теме које су заправо последице дискриминације.

Гордана Савић из Ужичког центра за људска права и демократију, једна од ауторки трибине истакла је да се дискриминација не сме игнорисати, нарочито у школама, да је неопходно да сви будемо толерантни једни према другима и да уважавамо  међусобне различитости.

“Битна је едукација људи на ову тему како би се заштитили од дискриминације, а штите се знањем. Ми као грађани треба да знамо наша права, а систем треба да их штити. Не смемо игнорисати дискриминацију, нарочито на школском нивоу. Треба изградити друштво које је толерантно и поштује различитости”.

Унапређење положаја деце, али и наставника, учитеља и васпитача основни су циљеви којима се води Савет родитеља града Ужица у свом раду. Ово тело ће настојати да својим предлозима утиче на стварање бољих услова у школама и васпитним установама, а трибине и предавања део су плана који се односи на едукацију и превентивно деловање.

Тема наредне трибине заказане за 23. март биће насиље, а крајем априла на трибини на Педагошком факултету, Влада Арсић, новинар, писац и сарадник фондације Јурић говориће о опасностима које вребају у стварном и виртуелном свету.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас променљиво облачно и топлије, увече киша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јануарска плата: Нижа него у децембру, на четвртом месту у региону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписани конкурси за програме од јавног интереса у омладинском сектору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Иновативни лек против мултипле склерозе доступан и пацијентима у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Савез пчеларских организација Србије и Министарство пољопривреде апеловали да се спречи тровање пчела

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада Србије смањила субвенцију за осигурање усева у пет округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Многима је у Србији стигла ова порука: Иза свега се крије Инстаграм превара након које можете да останете без пара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повређен пешак у Ужицу: аутомобил га ударио на пешачком прелазу код Нараодног музеја

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба Сабахудин Мурановић

ОГЛАСНА ТАБЛА