ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Савет родитеља града Ужица у борби против дискриминације, насиља и опасности које вребају у стварном и виртуелном свету

“Заједно у борби против дискриминације у васпитно-образовним установама”, назив је трибине одржане у Градској кући у организацији Савета родитеља града Ужица. Ово је тек прва у низу трибина које ће бити организоване током године са намером да се на време препознају опасности које вребају у стварном и виртуелном свету.

 

“Сваког месеца Савет родитеља града Ужица бавиће се одређеном темом као што су дискриминација, борба против болести зависности или насиље, а родитељи који имају одређену тему којом би волели да се баве и тако побољшају положај деце добродошли су да изнесу своје идеје”, истакла је председница Савета родитеља града Ужица Милена Вићевић.


Према њеним речима ускоро ће уследити још два предавања “Да нам школа буде сигурна” и “Опасности које вребају младе у стварном и виртуелном свету”, јер су то теме које су заправо последице дискриминације.

Гордана Савић из Ужичког центра за људска права и демократију, једна од ауторки трибине истакла је да се дискриминација не сме игнорисати, нарочито у школама, да је неопходно да сви будемо толерантни једни према другима и да уважавамо  међусобне различитости.

“Битна је едукација људи на ову тему како би се заштитили од дискриминације, а штите се знањем. Ми као грађани треба да знамо наша права, а систем треба да их штити. Не смемо игнорисати дискриминацију, нарочито на школском нивоу. Треба изградити друштво које је толерантно и поштује различитости”.

Унапређење положаја деце, али и наставника, учитеља и васпитача основни су циљеви којима се води Савет родитеља града Ужица у свом раду. Ово тело ће настојати да својим предлозима утиче на стварање бољих услова у школама и васпитним установама, а трибине и предавања део су плана који се односи на едукацију и превентивно деловање.

Тема наредне трибине заказане за 23. март биће насиље, а крајем априла на трибини на Педагошком факултету, Влада Арсић, новинар, писац и сарадник фондације Јурић говориће о опасностима које вребају у стварном и виртуелном свету.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа

Судар мотора и аутомобила у тунелу код Златибора, повређени мотоциклиста пребачен у болницу

Врели талас у Србији, данас још топлије

Пренос утакмице Србија – Словенија у ГКЦ-у

Мамбо Џамбо у Градском културном центру

Трибина „Националног центра за едукацију о спорту 2024“ у Ужицу

Први „ПП Фест” од 4. до 7. јула