ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Сава Борчић добитница Паунове награде

За збирку песама “У загрљају месечине”, песникиња Сава Борчић добила је овогодишњу Паунову награду, која се традиционално додељује у оквиру манифестације “Одзиви Пауну”.

45. по реду књижевна манифестација одржана је у Рибашевини у знак сећања на песника Пауна Петронијевића. Жири у саставу: Милијан Деспотовић, дугогодишњи селектор манифестације, Валентина Златановић Марковић, др филолошких наука и Јерина Петронијевић, члан породице Пауна Петронијевића и наставница српског језика у пензији, одабрао је ову збирку од укупно седам, колико је издато од последњих “Одзива Пауну” до данас.

На поетику Пауна Петронијевића, важне моменте у његовом животу, али и на песникову прерану смрт подсетили су ученици ОШ “Миодраг Миловановић Луне” у Рибашевини, са наставницом српског језика и књижевности, Слађаном Миловић. Све присутне је у име града поздравио Ратко Трмчић, члан Градског већа за друштвене делатности.

Осим лауреаткиње, поезију су говорили песници: Бојан Марковић, Слободан Ристовић, Драгомир Драган Никитовић и Ђорђе Матовић. Ученица Медицинске школе Бојана Вукашиновић говорила је поезију Милунике Митровић и Огњена Обрадовића. У музичком делу програма учествовали су КУД „Први партизан“ и студент Богдан Чанчаревић (хармоника).

Организатори програма су Народна библиотека Ужице и Удружење грађана „Жупа Лужница“ из Карана. Заједнички пројекат подржао је Град Ужице у оквиру јавног конкурса за програме организација цивилног друштва у 2023. години.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење “Право у жицу” врло успешно на 8. фестивалу младих гуслара у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан срца – 29. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба – Хобијем по свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 6. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

На мобилном мамографу у Чајетини прегледано 788 жена, најављене нове активности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први „Ужички фестивал ходања“ у недељу 1. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА