ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Састанак КЈП „Златибор“ и туристичке привреде Златибора поводом пројекта примарне селекције отпада (видео)

Након што је завршена подела зелених и плавих канти за селекцију отпада у домаћниствима,и подела контејнера  у стамбеним заједницама на територији Чајетине и Златибора, од данас креће расподела комуналих посуда за одвајање отпада у свим туристичким објектима на Златибору. 

КЈП „Златибор“ Чајетина и ТО Златибор организовали су састанак са представницима туристичке привреде Златибора, са  циљем да их боље упознају са обавезом и начином одвајања отпада у хотелима, одмаралиштима, апартманским насељима и другим туристичким објектима. 

„Милим да је сада прави тренутак да сваки угоститељски објекат опремимо неопходном комуналном опремом за сепарацију отпада, да их упознамо са свим правилима, да им поделимо прпагандни материјал који је предвиђен и по општинској одлуци у управљању отпадом на територији општине Чајетина. Прилика је да се договоримо како на најлакши начи да ово инплементирамо, знамо да никоме неће бити лако, ни самим објектима,а посебно домаћицама које воде највише рачуна о отпаду. Важно је и да видимо које су то промене које је неопходно унети у смештајне јединице, а могу рећи да нема значајних промена, довољно је да свака смештајна јединица буде опремљена са две канте, једна која ће бити за мокри и једна за суви отпад“, истакла је Вера Благојевић, руководилац Службе за комуналне послове.

Представници КЈП „Златибор“ овом приликом су представили  нови тарифни систем који ће ускоро ступити на снагу, и који ће се састојати од две компоненте. 

„Једна је фиксна цена која се плаћа без обзира дали корисник борави на локацији или не, а друга је варијабилна, и састоји се броја од пражњења. Све канте су чиповане а возила су опремљена са опремом за очитавање тих података, а ми добијамо у наш софтвер евиденцију броја пражњења. И по броју пражњења биће посебно тарифиран отпад из плавих канти са рециклираним отпадом, и зелених канти са мешаним. Важно је напоменути да ће бити препознато уколико се не селектује правило отпад, што значи да ће за то тарифе бити знатно веће“. 

Од стране предузећа „Алегрина“ заступника финских МОЛОК котејнера, у оквиру овог догађаја одржана је презентација о најефикаснијем решењу за управљање отпадом  које постоји данас–а реч је о подземним контејнерима, чија је употреба погодна за веће хотеле, апартманске комплексе и слично.  

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бројни случајеви експлозија упозоравају на то шта никако не смете радити са плинском боцом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вештачка интелигенција у E-commerce бизнису

ОГЛАСНА ТАБЛА