9.2 C
Uzice
април 11, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Saradnja opštine Čajetine i grada Subotice u oblasti sporta

U okviru 7. Međunarodnog festivala sportskog filma na Zlatiboru koji se održava od 7. do 10. juna, predstavljena je saradnja između opštine Čajetina i grada Subotice, ovogodišnjeg partnera festivala.
Nije slučajno što je Festival pre sedam godina ustanovljen na Zlatiboru s obzirom da Zlatibor predstavlja najpoznatiji turistički centar u Srbiji, a posebno je poznat po sportskim pripremama ekipa ne samo iz Srbije već i iz celog sveta – izjavio je Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina i predsednik Organizacionog odbora Festivala.
Đurić je dodao da se iz godine u godinu povećava broj sportskih ekipa koje dolaze na Zlatibor. Opština Čajetina se potrudila da izgradi neophodnu sportsku infrastrukturu, podsećajući da na planini ima osam fudbalskih stadiona, postoje sportske dvorane na Zlatiboru i u Čajetini. Siguran sam da ćemo sa našim prijateljima iz Subotice imati dosta toga zajedničkog u razmeni iskustava, kako u turizmu i sportu tako i u nekim drugim oblastima i nadam se da je današnje druženje početak jedne dobre saradnje u više segmenata – zaključio je Arsen Đurić.
Nama je čast što smo ovde i što predstavljamo grad Suboticu i možemo reći da spadamo u najsportskiji grad u Srbiji. Možemo da se pohvalimo činjenicom da Subotica ima 150 aktivnih sportskih klubova, imamo sedam prvoligaša, od kojih je čak četiri izborilo plasman na evropsku scenu. Saradnja između Subotice i Čajetine je dobra i možemo dosta da učimo jedni od drugih, zahvaljujući sportskom i turističkom iskustvu – izjavio Dejan Vuković, vršilac dužnosti generalnog sekretara Sportskog saveza Subotice.
Posebno priznanje Međunarodnog festivala sportskog filma za životno delo dobio je proslavljeni rvač i trener reprezentacije Sreten Damnjanović iz Subotice koji je obeležio decenije srpskog rvačkog sporta. Tom prilikom je najavljeno da će do sledećeg Međunarodnog festivala sportskog filma biti snimljen dokumentarni film o njegovom životnom i sportskom putu.

Izvor: cajetina.org.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dan otvorenih vrata Umetničke škole Užice: prilika za sigurnost u izboru budućeg zanimanja

Oglasna Tabla

Dinstani krompir sa spanaćem: Savršena obrok-salata za posne dane

Oglasna Tabla

Otvoren novi konkurs za medicinske sestre u Nemačkoj

Oglasna Tabla