ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Саопштење Зелено-левог фронта Ужице

“Ризик по здравље и безбедност а не мирисна и визуелна перјаница – Тражимо оставке и одговорност”

Зелено-леви фронт Ужице понавља захтев да читаво руководство града Ужица, заједно са менаџментом депоније “Дубоко” хитно поднесе оставке, а том захтеву додаје и особу која је испред Завода за јавно здравље Ужице издала јучерашње саопштење да су “вредности измерених загађујућих материја ниже од граничних а да је присутна визуелна и мирисна перијаница паљевине”. Дајемо рок да се ово уради до понедељка, када ћемо предузети даље кораке.

Еколошка и здравствена катастрофа није једина која је задесила Ужице и околину, већ су то и појединци који се налазе на челу наших институција а који се уместо да решавају проблем баве обманом јавности, како би се минимизирала штета пред изборе.
Градоначелница која до пожара није пропуштала сваку прилику за снимање и изјаве, само се једном обратила јавности да обећа проширење депоније и зацевљење оближњег потока, што је назвала “еколошком депонијом”. Од ње нисмо чули како је до ове катастрофе дошло нити шта се предузима да се заштити здравље и безбедност становништва.
И када имају прилику да информишу јавност, уместо правовремених инструкција и поузданих информација, добијамо лажи. По свим параметрима који се мере Ужице је јуче био најзагађенији град у Србији. Понављамо, токсичне материје које настају спаљивањем отпада, као што су диоксини и фурани се у Србији ни не мере, па размере загађења ни не можемо знати.
Одговорност има име и презиме, и зато тражимо да се објави ко је осмислио овакву срамотну  конструкцију “мирисне и визуелне перјанице паљевине” чији циљ није да информише грађане и упути их на правилно понашање у тренутцима када се цео град гуши, већ искључиво да завара становништво да је катастрофа мања него што заиста јесте. На овај начин се губи поверење у институције, које је неопходно како би држава уопште функционисала.
За додатне информације позовите Владана Синђића на 060/0857235
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа