OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Saopštenje za medije Stranka Slobode i Pravde Užice – Gondola, poplave, dva lica Srbije

Svojim prisustvom na svečanom otvaranju gondole , u narodu poznatije kao Gondolijada,  Aleksandar Vucic je stavio pečat na novi politicki savez sa Milanom Stamatovicem i prisvojio jos jedan komad i te kako unosne teritorije, zelene padine i čist vazduh su tu nebitni, kao i sama gondola “kabina na žici”. Ne kaze se bez veze da “ne pada sneg da  pokrije breg, vec da svaka zverka pokaže svoj trag”. Sudeći po tragovima, svečanost je bila pravi ZOO, a zavesa sa zakulisnih radnji Milana Stamatovića je odavno skinuta, sada i zvanično uz zurle, talambaše i trubače pa ko sta voli, vruću jagnjetinu ili lignje ispod sača. U istom, a paralelnom svetu, daleko od zlatiborskog, pinkovskog i masnog obilja i daleko od predsednikovog pogleda, interesa ili prisustva, odvija se užasna, egzistencijalna drama, gradjana sa juga Srbije, koji poplavljeni danima, na ledini, na temperaturama od minus deset očekuju pomoć države, kontejnere za privremeni smeštaj, hranu, odeću, lekove, obuću, hranu i smeštaj za spašenu stoku. Biblijske scene naroda ostavljenog samom sebi, na snežnoj mećavi. Ove ali i pređašnje poplave imaju svoje razloge, dobor poznate nesposobnim vlastima, a to su: neodržavanje kanala, nedovršena infrastruktura, izgradnja mini hidrocentrala, ali i izostanak blagovremenog upozorenja od plavnih talasa. Zbog svega navedenog građani i Ženska mreža SSP-a, su se organizovali i sakupljaju pomoć za ugožene, a brojne naše članice i aktivistkinje su već na terenu u Nišu, Lalincu, Beloj Palanci, Žitorađu, kod Tulovske reke, u Leskovcu, Vlasotincu i brojim drugim mestima. Pomoć se organizovano sakuplja na više punktova u Beogradu, a u nekim mestima se uključio i AKS koji besplatno dostavlja pomoć ugroženim, a potrebno je sve od odeće i obuće, do gumenih čizama i rukavica. Kada države nema moramo pomoći jedni drugima, do pobede!

Stranka Slobode i Pravde Užice