ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Саопштење за медије: Одржан Трећи Конгрес Српске странке Заветници – Милица Ђурђевић Стаменковски поново изабрана за председницу

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

У присуству око две хиљаде делегата и гостију у МТС дворани у Београду одржан је Трећи Конгрес Српске странке Заветници на коме је Милица Ђурђевић Стаменковски поново изабрана за председницу ове странке.

Окупљенима су се, поред чланова руководства странке, обратили и председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић, заменик председника ПОКС Душан Радосављевић, потпредседник НДСС, Предраг Марсенић, а скупу су присуствовали и угледни српски интелектуалаци и професори Милош Ковић, Часлав Копривица, Ратко Ристић и Слободан Самарџић.

Председница Заветника позвала је на национално окупљање, наводећи да је реч о државотворном блоку у коме има места за све оне који брину о суверенитету државе и идентитету народа.

„Србији није потребан ДОС 2, већ национално окупљање. Само државотворне снаге могу да доведу до преко потребних промена, и зато вас позивам да одавде подигнемо барјак националног окупљања“, казала је Ђурђевић.

Она је истакла да је задатак државотворних снага да понуде другачију политику од актуелне власти, нарочито када је у питању Косово и Метохија и однос према домаћој привреди и селу.

Ђурђевић Стаменковски је нагласила да национално окупљање није сабирање око лидера и појединаца, већ око идеје и програма.

Посебна част и поштовање, указана је Градском одбору из Ужица, јер је Конгресом Српске странке Заветници, председавао Владан Виријевић, председник одборничког клуба ССЗ у нашем граду и члан извршног одбора странке.

На Конгресу Српске странке Заветници изгласани су и чланови Главног одбора, Председништва, Генерални секретар, а за председника Политичког савета избран је професор доктор Душан Пророковић.

 

С поштовањем,
Александар Милић
Председник ГрО Српске странке Заветници Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Негујмо ћирилицу: Одржана конференција “Значај очувања ћирилице у дигиталној ери”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм емоционалне подршке трудницама у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЈП „Рзав”: Због велике количине лишћа и грања смањен захват из реке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена годишњица Битке на Кадињачи – Историја памти, а Ужице се са поносом сећа хероја Кадињаче

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА