Саопштење за јавност „Заветника“ поводом базена на Градској плажи

Да ли је могуће, да дечији базен на Градској плажи који је коштао читавих 38.000.000 динара није могао да изджи ниједан дан, након завршетка радова?
Када је директор Ужице развоја, саопштио да ће базен на плажи коначно бити завршен за неколико дана, био је то посебан дан у Ужицу. То је значило да ће наш „Скадар на Бојани“ бити завршен и да ће наша деца коначно моћи да гледају у завршен базен, пошто ове године у њему неће моћи да се купају. Тачније, моћи ће у њему да се клизају, када падне снег.
Међутим, неко је испустио воду из градске плаже и дошло је до оштећења базена који је коштао „ситних“ 38.000.000 динара.
Поучени претходним искуствима, као грађани се питамо, да ли ће почети да отпадају плочице када се базен напуни водом, или ће не дај Боже, базен почети да тоне. Овај страх је оправдан, јер сваки спортски објекат који је направљен за време актуелне власти имао неки недостатак, почевши од спортске хале у Крчагову (не испуњава стандарде) до спортске сале у Севојну (нема употребну дозволу). Пробијање рокова постао је стандард, како код претходних тако и код овог пројекта, а сваки је имао огромну цену, за коју су нас убеђивали да је нормална.
Наш несрећни базен није чак ни држао воду док мајстори оду, а већ треба очекивати да ће грађане Ужица ово оштећење коштати и повећати износ реконструкције базена, на бар 50.000.000 динара.
Градски одбор Српске странке Заветници очекује од новог директора Ужице развоја, да поднесе оставку, јер тек што је постављен на функцију, догодила се „рупа“ на базену, тачније буџету.
Ипак знајући манире актуелне власти, нико неће бити одговоран и једини оштећени у целој овој ситуацији, биће грађани Ужица и градски буџет!

С поштовањем

Александар Милић
Председник ГрО Српске странке Заветници Ужице

Сутра до 32 степена, а онда опет потоп: Најновије упозорење РХМЗ: Ево какво нас време очекује од понедељка

Закон не забрањује продају електронских цигарета деци, а хемикалије које удишу су и те како штетне

Минимални годишњи одмор 20 радних дана, али радно искуство и школа доносе и дуже летовање

Сезона одмора се захуктава: Како најјефтиније плаћати у иностранству?

Ухапшена жена осумњичена да је претукла наставницу у школи на Новом Београду

Друго место за ученике првог разреда ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ на Републичком такмичењу „Пажљивкова смотра 2024“ (видео)

У Дому здравља у Чајетини – бесплатни превентивни здравствени прегледи

Србију чека сунчан и топао викенд, температура до 30 степени