ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Саопштење за јавност ужичког одбора Зелено-левог фронта

Саопштење локалног одбора ЗЛФ Ужице

Ужички одбор Зелено-левог фронта упозорава на катастрофално стање у здравственом систему Ужица, што је последица немара и неспособности напредњачког режима да се ухвати у коштац са горућим проблемима у нашем здравству.

Да ситуација буде гора по грађане и грађанке Ужица и региона, наставља се са лажним обећањима и пробијањем свих могућих рокова. Наиме, приликом последње посете Ужицу, августа 2021. године, председник Србије Александар Вучић Ужичанима је обећао надолазеће златно доба, у ком ћемо, осим фабрика, страних инвеститора, обилазнице, канализације, имати и изузетно модеран и потпуно нов здравствени центар. Прорачунато је да ће за изградњу нове, савремене зграде и набавку нове опреме бити уложено 80 милиона евра у наредне 4 године. У фебруару 2022. године фирма „Сет Шабац“ којој је поверено пројектовање изнела је идејно решење новог објекта, а обећање је поновљено. Уз то, наговештено је и да ће, по завршетку радова, здравствени центар у Ужицу добити статус клиничко-болничког центра.

Више од годину дана након обећања стање у здравственом центру је и даље катастрофално. Осим недостатка медицинског особља, ужасног стања амбуланти у којима се обављају прегледи, недостатка материјала и старости инструмената који се свакодневно користе, често се кваре и споро поправљају апарати неопходних за дијагностику. По званичним подацима из новембра прошле године на листи чекања на преглед магнетном резонанцом чека 320 грађана. Апарат је покварен већ више од 5 месеци, али по речима руководства установе набавка новог апарата није извесна. У плану је била поправка постојећег апарата, али до тога још није дошло. Слична је ситуација и са колоноскопом који је од виталног значаја за рану дијагностику карцинома дебелог црева.

Описана ситуација није присутна само у нашем здравственом центру, са сличним проблемима суочене су и друге здравствене установе у Србији, али треба имати на уму да здравствени центар у Ужицу покрива територију од чак 10 општина западне Србије и треба да пружи здравствену заштиту за преко 263 000 грађана.

Зелено-леви фронт Не дамо Србију ће наставити да се бори против лажних Вучићевих обећања за која је јасно да су само празне приче у предизборној кампањи. Уколико се овакво стање настави, ускоро неће имати ни ко да нас лечи, ни чиме. Уместо напредњачког јавашлука и неспособности, уместо националног стадиона док нам се деца лече СМС-овима, неопходни су нам другачији приоритети и јавне политике које ће у први план ставити право грађана на квалитетну и доступну здравствену заштиту.

 

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа