ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Саопштење за јавност странке „Србија центар“ (СРЦЕ)

У недељу 12-ог Новембра је одржана оснивачка скупштина градске организације странке „Србија центар“ у Ужицу.

Након верификације кворума и гласања за председника градског одбора странке изабран је г-дин Радосављевић Горан, пуковник у пензији, а за потпредседнике Синиша Вујовић потпуковник у пензији, Милош Николић, приватни предузетник.

Такође, гласањем је изабрано и једанаест чланова „по избору“ градског одбора странке.

У свечаном делу, скупу се прво обратио новоизабрани председник градског одбора странке, пуковник у пензији Горан Радосављевић. У свом говору се осврнуо на мотиве окупљања око Програма „Србија Центра“, тренутно стање у земљи и, који су политички циљеви странке „СРЦЕ“ како на републичком, тако и на локалном нивоу. Свој говор је завршио дотакавши се и теме лустрације. „И програм странке говори о неопходности лустрације, одговорности за дела која не обухвата кривични закон, дела против етичности, правде и правичности. „Многи су заборавили да постоји живот и после власти и страначких функција, јер је свака власт орочена и свако ће одговарати за непочинствапод1 заштитом власти“

Након тога скупу се обратио професор доктор Слободан Цвејић, потпредседник странке. Тема је између осталог била тренутна апатија и безвољност у Србији, и начин како да се сво грађанство покрене из своје инертности. „ Ми овде прво треба да опорављамо људе, па онда да опорављамо грађане, политичке субјекте и тако даље“

Након тога се обратила потпредседница Др.Тијана Перић Дилигенски. Истакла је слободарски дух овога краја и града. Такође, подсетила је на проблем ископа Литијума и Бора у Горњој Добрињи, и проблем загађености ваздуха у Ужицу.

На крају свог говора је рекла:“Ово је град који више није безбедан. Ово је град који трпи насиље. Мислим да је време да се овде подвуче црта. Шанса за то су следећи избори. То су избори за пристојнију Србију, за нормалнију Србију, за Србију као правну државу. Дакле то је борба за унижене, за уплашене, за жртве насиља било психичког било физичког, то је борба  за све оне који су сурово убијени 03-ег и 04-ог маја, али то је борба за сваку пастрмку у Ђетињи, за сваки златни бор који је посечен, за флору и фауну не само Ужица већ и ћитаве Србије. Хајде да им узмемо Ужице! Вратимо Ужицу и Србији стари сјај“. Свој говор је завршила са стиховима Љубивоја Ршумовића:

“ Домовина се брани лепотом и чашћу и знањем,

Домовина се брани лепотом и лепим васпитањем“

Након тога приређен је коктел са званицама и члановима странке.

 

У Ужицу, 12.11.2023

СРЦЕ – Србија центар

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Концерт народних игара и песама – КУД „Златибор“ Чајетина

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору одржана седма Туристичка конференција „Западна Србија“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Успостављен директан платни промет између Србије и Црне Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији послује 32.139 фирми које немају запослене

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски Дан планина обележава се данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Промоција књиге „У загрљају месечине“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уговори о сталном запослењу за раднике ангажоване током ковида (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Следеће године 18 нових возова, нове пруге и линије Србијавоза

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА