ИЗБОРИ 2024

Саопштење за јавност ССП Ужице

Без трунке стида и образа, одбијате да уведете ванрендо стање и поступите по мерама које би одмах увео било који одговоран представник власти било где у свету, по питању еколошке катастрофе којој сведочимо. Тиме што не говорите грађанима размере пропасти која нас је задесила и опасности за њихово здравље већ их преко локалних портала обмањујте да је је квалитет ваздуха добар, показује да вам је кампања важнија од Хипократове заклетве. Доказ да ни Вама, ни министарки Вујовић, која је дошла у Ужице да се слика, није стало до решења проблема јесте и то што после свега и даље заговарате наставак рада и промовишете пројекат “унапређења” депоније Дубоко, те катастрофе од почетка и машете са додатних 30 милиона евра улагања. Годинама вам објашњавамо да није случајно то што пројекти депоније не постоје више нигде у Европи. Уместо депонија, у Европској унији функционишу спалионице, које постоје од најмањих приватних фарми у Шведској до градских, као што је пример у Бечу.

И за крај, грађани Ужица су Вам јасно поручили да не желе вашу депонију и траже да је одмах затворите. Ужичани неће дозволити да се настави одлагање смећа из половине Србије на узвишењу изнад нашег града који се гуши и изнад његове најплодније долине која храни нашу децу. Да не буде забуне, градоначелнице, ми од својих захтева нећемо одустати без обзира на све што покушавате јер ово није питање политике, већ здравља људи и опстанка града.

Градски одбор Странке слободе и правде Ужице

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица

Саопштење коалиције Србија центар – Демократска странка

Веселиновић: Док се Ужичани трују, напредњаци настављају да понављају неистине

Председник странке Ново лице Србије Милош Парандиловић посетио је Ужице (ВИДЕО)

Најбоље за Ужице: Подржавамо захтев грађана Ужица да се депонија затвори (ВИДЕО)

ГГ Слога: Пожар угашен? Згариште и смеће су и даље ту!

Заједничко саопштење Грађанске читаоце „Либерграф“ и иницијативе „Право на воду“

Саопштење СНС Ужице: Опет су се над Ужицем надвиле жуте птице злосутнице!

Градоначелница Ужица: Нисмо се сакрили и нисмо побегли, суочили смо се са проблемом и даноноћно га решавамо