10.8 C
Uzice
новембар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Saopštenje za javnost povodom nekoliko medijskih priloga vezanih za nalaze i preporuke Državne revizorske institucije

Povodom nekoliko medijskih priloga objavljenih na nacionalnim medijima prethodnih dana a vezanih za nalaze i preporuke Državne revizorske institucije navedene u ”Izveštaju o reviziji konsolidovanih i finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja Grada Užica za 2017. godinu” javnosti želimo da prenesemo sledeće informacije:

Grad Užice je nakon izvršene kontrole DRI-a dobio 29 preporuka vezanih za određene propuste. Neke od tih preporuka su već usvojene dok će ostale biti usvojene u najkraćem mogućem roku. Važno je naglasiti da ovakav vid preporuka dat od strane Vrhovnog državnog revizora je uobičajen, prisutan je u revizorskim nalazima kod većine lokalnih samouprava i predstavlja instrument za unapređenje rada jedinica lokalne samouprave i kao takvog ga mi u potpunosti prihvatamo.

Međutim, ono što mi kao grad Užice ne možemo da prihvatimo su pogrešne interpretacije pojedinih novinara poput one da se « u Užicu trošilo više nego što se imalo”. Takva i slične interpretacije stvaraju potpuno pogrešnu sliku o Uživu koji je jedan od finansijski najstabilnijih gradova u Srbiji.

Uspeli smo da od grada koji je početkom 2015. godini imao praznu kasu i dospeli a neizmireni dug od 333 miliona dinara da za samo tri godine stvorimo sredinu koja nikome ništa ne duguje i ima raspoloživo na računu Grada preko 300 miliona dinara. To se uspelo zahvaljujući finansijskoj disciplini, odgovornom ponašanju i poslovanju.

Verujemo da je ovo značajan uspeh svih na koji rukovodimo gradom i ne možemo dozvoliti pojedinim predstavnicima medija da pogrešnim interpretacijama to dovode u pitanje i time zbunjuju javnost.
Odgovorno tvrdimo da je grad Užice jedna od najstabilnijih lokalnih samouprava u Srbiji i verujemo da će tako biti i u buduće.

GRAD UŽICE
GRADONAČELNIK
Tihomir Petković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičkom paraolimpijcu Milošu Zariću izgorela kuća u selu

Oglasna Tabla

U Kosjeriću zaplenjeno preko 20 kilograma kanabisa

Oglasna Tabla

Blago iz Zapadne Srbije: Rzavska voda poteći će na česme Beograđana

Oglasna Tabla

Javni poziv za dodelu dečijih auto sedišta

Oglasna Tabla

Petar Mićunović, autor trilogije “Umiru bogovi”- Intervju

Oglasna Tabla

TheRealChallenge: kampanja o deci koju sprovode deca

Oglasna Tabla

9 najlepše ukrašenih slavskih kolača: Saznajte koja je simbolika ukrasa na slavskom kolaču

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art (21. do 27. novembra)

Oglasna Tabla

Ovo je pećina u kojoj su živeli zmajevi: Čuvali izvor na kom su se lečile žene

Oglasna Tabla