Home / FOTO RAZGLEDNICA / Saopštenje za javnost povodom javnog oglašavanja Marine Vukašinović biološkinje zaposlene u JKP “Vodovod“

Saopštenje za javnost povodom javnog oglašavanja Marine Vukašinović biološkinje zaposlene u JKP “Vodovod“

Povodom javnog oglašavanja Marine Vukašinović biološkinje zaposlene u JKP “Vodovod“ u kojima ona iznosi ničim utemeljene tvrdnje da tehnološki postupak koji se primenjuje u Projektu rekonstrukcije i dogradnje Fabrike za preradu vode “Petar Antonijević“ na Cerovića brdu u Užicu, neće obezbediti mogućnost korišćenja vode sa akumulacije Vrutci i da treba odustati od dalje realizacije ovog Projekta, obaveštavam javnost:
Uz svesrdnu finansijsku, tehničku i administrativnu pomoć Vlade Republike Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u decembru 2017. godine uspešno je završena prva faza Projekta što je bio neophodan uslov da potpredsednica Vlade i ministarka Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović donese odluku da se odmah krene u realizaciju druge faze Projekta.
Sa zadovoljstvom konstatujemo da su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grad Užice u veoma kratkom vremenu, uz velike napore i dobru saradnju, pripremili konkursnu dokumentaciju na osnovu koje je 31.01.2018. godine objavljena Javna nabavka za drugu fazu Projekta.
Svu dokumentaciju za ovaj Projekat kao i ispitivanja na akumulaciji Vrutci izradio je Institut “Jaroslav Černi“ iz Beograda, na osnovu projektnog zadatka koga su sačinili najeminentniji stručnjaci iz oblasti zaštite voda i vodosnabdevanja. Stručni tim bio je sastavljen od 25 članova od kojih je bilo devet doktora nauka.
Izradu kompletne dokumentacije koja je dobila sve potrebne zakonom propisane saglasnosti finansirala je Republička direkcija za vode.
Uspešno završena prva faza Projekta, pokazalo se u praksi, znatno je poboljšala tehnološki proces prerade vode sa Sušičkih vrela.
Odgovorno trvrdim da su građani Užica koji se snabdevaju pijaćom vodom sa ovog postrojenja sve vreme pili ispravnu vodu i da će tako biti i u buduće.
Svi mi koji rukovodimo Gradom i JKP “Vodovod“ verujemo renomiranim, svetski priznatim stručnjacima u Institutu “Jaroslav Černi“ koji svojim potpisom stoje iza predloženog rešenja. I niko od nas nije u izjavama gospođe Vukašinović video nijedan autoritet kao naučno dokazanu podršku njenom stavu.
Javne medijske nastupe pomenute gospođe smatram štetnim. Osim što ih nije smela javno iznositi bez odobrenja direktora, oni mogu kod neupućenih proizvesti nepotrebnu sumnju u svrsishodnost Projekta koji je najvažniji za život građana Užica i razvoj privrede u njemu. Takođe, kako se takvi postupci u skladu sa krivičnim Zakonom Republike Srbije mogu okarakterisati kao uznemiravanje javnosti i iznošenje netačnih podataka putem sredstava javnog informisanja, protiv navedene će biti u najkraćem roku pokrenute zakonom propisane radnje.
Želim još jednom da se zahvalim Vladi Republike Srbije, potpredsednici Vlade i ministarki Zorani Mihajlović i njenim saradnicima na velikoj finansijskoj i stručnoj podršci, bez koje Grad Užice ne bi bio u mogućnosti da dobije tehnološki najmoderniju fabriku pijaće vode i tako reši najveći problem sa kojim se suočio u poslednjih nekoliko decenija.

01.02.2018. godine
GRAD UŽICE GRADONAČELNIK
Tihomir Petković
Foto:printscreen/zoom.rs

Podeli članak

Komentari

https://matis.rs/