ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Саопштење за јавност ГрО ССП Ужице Путници на ужичкој железничкој станици у улози планинара

Да би путник натоварен коферима дошао до перонске платформе и ушао у воз на ужичкој железничкој станици треба да пређе препреке, у виду три нивоа степеница, од улице до салтер сале, па до првог нивоа и на крају до платформе, што је за неке наше суграђане скоро неизводљиво јер и без оптерећења изгубите дах. Пратеће покретне степенице не раде већ две године и нико их не поправља, а и што би “пошто ће се једном опет покварити“ , како нам је у неформалном разговору речено. Рампа поред стационарних, да се бар по њој вуку кофери никада није ни постојала, нити је у плану јер “имају“ покретне, то што не раде годинама никог не занима, као што их не занимају ни путници.
Ни шалтер сала не ради после 20:00х из безбедносних разлога, јер на станици не постоји ни ноћни чувар последних десет година. Тако да ако путујете, препуштени сте сами себи и вучете претешке кофере од нивоа до ниво, молећи вам неко од сапатника помогне, што је за наше старије суграђане или породице са децом спаковане за море скоро немогућа мисија, уз напомену да карту купуте дан раније ако идете вечерњим или ноћним поласцима.
Такав однос према грађанима који су корисници услуга и који превоз плаћају, према путницима захваљујући чијим новцем запослени примају плату је апсолутно неприхватљив, понижавајући и антицивилизацијски и зато тражимо од надлежних да се покретне степенице одмах ставе у функцију и да се омогући рад шалтер сале од 0-24х, јер ако држава има пара да из буџета свих грађана плаћа хиљаде аутобуса и обезбеђује бесплатан превоз за контрамитинг власти у Београду, може и путницима железнице, слободним грађанима Србије, да пружу основни и елементарни ниво услуге.

ГрО ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Народна банка Србије упозорава на лажне анкете банака

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова изложба у Рефлектору

ОГЛАСНА ТАБЛА

У фокусу Европске недеље мобилности и безбедност деце у саобраћају

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кампања „Дај педалу раку“ од суботе 23. септембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фестивал фантастике оправдао очекивања ужичких основаца и средњошколаца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршено асфалтирање седам путних праваца у Качеру

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпуна трансформација Градског културног центра кроз пројекат Престоница културе Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење за медије: Одржан Трећи Конгрес Српске странке Заветници – Милица Ђурђевић Стаменковски поново изабрана за председницу

ОГЛАСНА ТАБЛА