ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Саопштење за јавност ГрО ССП Ужице: „Прескупа реконструкција парка згранула Ужичане!“

Реконструкција малог паркића испред ГКЦ-а коштала је Ужичане скоро 120 000 евра из градског буџета, а радове је по налогу градске управе, изводило предузеће “Борко Масал“. На површини мањој од 5 ари, где се већ налазио запуштени парк, ископани су темељи, направљена издигнута ”бетонска корита” која су попуњена земљом и око већ постојећих стабала је засадјено цвеће. На бетонску подлогу ће за пар дана бити монтиране даске за клупе, средином је урађена стаза од штампаног бетона, најјефтинија дизајн варијаната у дужини од двадестак метара и ако додамо расвету, то је мање више све. Значи најјефтинији материјали, без камена, мермера, кованог гвожђа, фонтана или било каквих иновативних решења цирца 13.200.000 динара.
Претходни парк је деценијама био у власништву Војске Србије и био је перфектно одржаван, украс града, док није прешао у власништво локалне самоуправе и од тог дана, па до реконструкције девастирао је у толикој мери од неодржавања да су га Ужичани назвали “паркић наркић”.

Чињеница је да је простору била неоходна реконструкција, али је исто тако чињеница да се већ постојећи, слични простори у граду, скоро намерно не одржавају адекватно годинама, док не почну буквално да се распадају, да би се онда урадио “нови пројекат” и ангажовале фирме блиске власти као извршиоци радова, за апсолутно нереално високе цене, које плаћају грађани Ужица.

Катарина Мићуновић, председница ИО Градског одбора ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА