Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Саопштење за јавност ГрО ССП Ужице: „Прескупа реконструкција парка згранула Ужичане!“

Реконструкција малог паркића испред ГКЦ-а коштала је Ужичане скоро 120 000 евра из градског буџета, а радове је по налогу градске управе, изводило предузеће “Борко Масал“. На површини мањој од 5 ари, где се већ налазио запуштени парк, ископани су темељи, направљена издигнута ”бетонска корита” која су попуњена земљом и око већ постојећих стабала је засадјено цвеће. На бетонску подлогу ће за пар дана бити монтиране даске за клупе, средином је урађена стаза од штампаног бетона, најјефтинија дизајн варијаната у дужини од двадестак метара и ако додамо расвету, то је мање више све. Значи најјефтинији материјали, без камена, мермера, кованог гвожђа, фонтана или било каквих иновативних решења цирца 13.200.000 динара.
Претходни парк је деценијама био у власништву Војске Србије и био је перфектно одржаван, украс града, док није прешао у власништво локалне самоуправе и од тог дана, па до реконструкције девастирао је у толикој мери од неодржавања да су га Ужичани назвали “паркић наркић”.

Чињеница је да је простору била неоходна реконструкција, али је исто тако чињеница да се већ постојећи, слични простори у граду, скоро намерно не одржавају адекватно годинама, док не почну буквално да се распадају, да би се онда урадио “нови пројекат” и ангажовале фирме блиске власти као извршиоци радова, за апсолутно нереално високе цене, које плаћају грађани Ужица.

Катарина Мићуновић, председница ИО Градског одбора ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Нова младост ужичке „Младости“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Часови без мобилних телефона од 1.фебруара у Техничкој школи Радоје Љубичић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Проверен начин за припрему џигерице (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јачање подршке предузећима која запошљавају особе са инвалидитетом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Танасковићева: Држава не дугује пољопривредницима, али ће им исплатити додатних 15 милијарди динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лажно се престављао као тржишни инспектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стање на путевима: Снег на коловозу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најуспешнији Ужичани на традиционалном пријему у Градској кући (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА