Саопштење за јавност Демократске странке Ужице

Сведоци смо ужурбаних припрема за митинг СНС-а који треба да се одржи 26.05.2023. године у Београду. Није нам намера да се мешамо у организацију било чијег митинга, али нам је обавеза да се огласимо због начина на који се људи приморавају да буду учесници припреманог скупа и који трпе невиђене притиске од стране СНС-а.

Јасно је да су људи и до сада ишли на митинге владајуће странке под притиском, али овога пута све прераста у насиље. Уцене оних који су запослени на одређено време и потплаћивање оних који су слабије материјалне моћи до сада је била добитна техника прављења гужве на митинзима СНС-а. Међутим, обзиром да се људи полако буде и да је одзив веома лош, прешло се на претње и дизање цене за одлазак. Наше питање је да ли је нормално људима претити и делити паре да би ишли да подрже вођу, да ли је нормално да ниједан аутопревозник неће возити редовне линије јер ће њихови аутобусу ићи полупразни за Београд?

Овога пута заиста апелујемо на ужички СНС, да не гази достојанство својих суграђана. Сви знамо да вам је издата директива, да је ово „судбоносни митинг“ и да треба подржати не СНС већ Александра Вучића као никада до сада. Али такође треба да знате да ће проћи и 26.05. и да ћете морати да се погледате у очи, ако тај поглед уопште нечему вреди.

Свим људима који имају дилему да ли да под притиском иду на митинг желимо да поручимо да разумемо ваш положај и да нећемо никог осуђивати. Желимо да вам понудимо бесплатну правну заштиту за све оне који поступе по својој савести а после тога буду трпели евентуалне последице.

Ово што радите је потпуно у супротности са здравим разумом и то знате и ви и они које терате да против своје воље иду на митинг. Уздржите се само овај пут, видећете, биће лековито за све.

Градски одбор Демократске странке Ужице

Дино турнеја у градовима суседних држава (видео)

Спортске игре младих од данас у Љубовији

Сутра бесплатни превентивни прегледи у Домовима здравља широм Србије