Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Саопштење ССП -Ужице: Зашто је важно да Ужице има свој азил за псе!

Захтевамо од надлежних органа локалне самоуправе Града Ужица, да Ужичанима саопшти колико је њиховог новца уплаћено у протеклих пет година ЈКП-у “Наш дом“ Пожега, за збрињавање паса луталица и колико је плаћено грађанима, као надокнада за уједе паса луталица. Подаци које смо добили о начину “збрињавања” паса у наведеном јавном предузећу, у протеклој години су шокантни и најбоље говоре сами за себе. Током 2022. године ухваћено је 536 паса, вакцинисано, стерилисано и чиповано 7, удомљено 7, враћених 0, угинулих 82, а успавано је 419. У том “прихватилишту” за псе еутаназије се врше убризгавањем отрова Т61 директно у плућа, о чему су већ сведочили бивши радници и активисти удружења за заштиту животиња, јер се овај проблем не појављује по први пут у јавности и медијима.

На основу наведеног, питамо надлежне Града Ужица да ли ово мучилиште за животиње у коме не важе никаква правила, емпатија или закони о добробити животиња, треба да плаћају грађани Ужица из свог џепа и на своју срамоту. Ужице као центар Златиборског округа, требало је одавно да има своје, модерно прихватилиште и азил за напуштене псе и овом приликом покрећемо ту иницијативу, уз напомену да у функционисање азила морају бити укључени представници локаланих удружења за заштиту животиња, удружења љубитеља паса и појединци, који могу да допринесу својм знањем, искуством и ентузијазмом. Будући ужички азил може да постане одличан пример не само кроз адекватно збрињавање, већ и кроз кампање удомљавања, стерилизације или одговорног власништва, као и рада на социјализацији и анимацији уз укључење шире заједнице.

Новца у буџету има, а допунска средства ће се остварити и уштедом и раскидом сарадње са озлоглашеним ЈКП “Наш дом” из Пожеге као и смањењем плаћених надокнада за уједе паса луталица. С друге стране помоћ се може добити и кроз иностране фондове. Постављамо питање такође шта се десило са 1.378.145,00 евра добијених од ЕУ, за кампању за „Јачање система здравља и добробити животиња“, коју је требало да спроводи Управа за ветерину, јер по стању у прихватилиштима, не видимо да се новац наменски троши, нити су грађани о кампањи обавештени. Одговор је више него јасан, ова власт са својим нестручним и немотивисаним кадровима није способна да реши било какав проблем, држава је претворена у мучилиште како за људе тако и за животиње и сви проблеми су препуштени стихији и савести појединца, без икаквих других правила, протокола или закона.

Градски одбор ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Јануарска плата: Нижа него у децембру, на четвртом месту у региону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписани конкурси за програме од јавног интереса у омладинском сектору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Иновативни лек против мултипле склерозе доступан и пацијентима у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Савез пчеларских организација Србије и Министарство пољопривреде апеловали да се спречи тровање пчела

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада Србије смањила субвенцију за осигурање усева у пет округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Многима је у Србији стигла ова порука: Иза свега се крије Инстаграм превара након које можете да останете без пара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повређен пешак у Ужицу: аутомобил га ударио на пешачком прелазу код Нараодног музеја

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба Сабахудин Мурановић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још 100.000 ваучера за субвенционисани одмор у Србији, у мају или јуну

ОГЛАСНА ТАБЛА