ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Саопштење ССП -Ужице: Зашто је важно да Ужице има свој азил за псе!

Захтевамо од надлежних органа локалне самоуправе Града Ужица, да Ужичанима саопшти колико је њиховог новца уплаћено у протеклих пет година ЈКП-у “Наш дом“ Пожега, за збрињавање паса луталица и колико је плаћено грађанима, као надокнада за уједе паса луталица. Подаци које смо добили о начину “збрињавања” паса у наведеном јавном предузећу, у протеклој години су шокантни и најбоље говоре сами за себе. Током 2022. године ухваћено је 536 паса, вакцинисано, стерилисано и чиповано 7, удомљено 7, враћених 0, угинулих 82, а успавано је 419. У том “прихватилишту” за псе еутаназије се врше убризгавањем отрова Т61 директно у плућа, о чему су већ сведочили бивши радници и активисти удружења за заштиту животиња, јер се овај проблем не појављује по први пут у јавности и медијима.

На основу наведеног, питамо надлежне Града Ужица да ли ово мучилиште за животиње у коме не важе никаква правила, емпатија или закони о добробити животиња, треба да плаћају грађани Ужица из свог џепа и на своју срамоту. Ужице као центар Златиборског округа, требало је одавно да има своје, модерно прихватилиште и азил за напуштене псе и овом приликом покрећемо ту иницијативу, уз напомену да у функционисање азила морају бити укључени представници локаланих удружења за заштиту животиња, удружења љубитеља паса и појединци, који могу да допринесу својм знањем, искуством и ентузијазмом. Будући ужички азил може да постане одличан пример не само кроз адекватно збрињавање, већ и кроз кампање удомљавања, стерилизације или одговорног власништва, као и рада на социјализацији и анимацији уз укључење шире заједнице.

Новца у буџету има, а допунска средства ће се остварити и уштедом и раскидом сарадње са озлоглашеним ЈКП “Наш дом” из Пожеге као и смањењем плаћених надокнада за уједе паса луталица. С друге стране помоћ се може добити и кроз иностране фондове. Постављамо питање такође шта се десило са 1.378.145,00 евра добијених од ЕУ, за кампању за „Јачање система здравља и добробити животиња“, коју је требало да спроводи Управа за ветерину, јер по стању у прихватилиштима, не видимо да се новац наменски троши, нити су грађани о кампањи обавештени. Одговор је више него јасан, ова власт са својим нестручним и немотивисаним кадровима није способна да реши било какав проблем, држава је претворена у мучилиште како за људе тако и за животиње и сви проблеми су препуштени стихији и савести појединца, без икаквих других правила, протокола или закона.

Градски одбор ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа