ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Саопштење ССП Ужице: Да ли је ово почетак краја Трга каквог познајемо?!

Радови на обнови фасада на Тргу партизана у Ужицу претворили су се у промену изгледа трга који се одувек сматрао примером врхунца модерне архитектуре.

Ужичани се питају ко је одобрио радове и промену боје фасада, зашто се радови не спроводе на начин да очувају целовитост ове јединствене урбанистичке целине и зашто се санација не изводи према ориганалном дизану који укључује и јединствену боју фасада свих околних зграда на Тргу. Да ли је ово почетак краја Трга каквог познајемо? Да ли су следећи кораци надградња поменутих зграда, затварања, пробијања или спајања тераса и нови покушаји узурпације припадајућих простора ове јединствене целине, све мимо закона и основних урбанистичких и естетских критеријума.

Деценијама је Трг, као културно добро од јавног значаја, одолевао покушајима интервенција и промена. Цео простор зналачки је пројектован као покретач урбаног, градског живота, грађен као друштвено јавни центар у чијем саставу се поред самог поплочаног Трга налазе и Позориште, Биоскоп, Библиотека, Пошта, Робна кућа, Народна банка, Градска кафана са фонтаном, простор у ком је требало да буде Градска Галерија, Архив. Ужичанима је стало да се очувају културна добра њиховог града и захваљујући информацијама које је ГрО ССП Ужице добио од грађана, успели смо прошле године да подигнемо јавност и зауставимо затварање једног од пролаза и претварање тог дела Трга из јавног у приватно власништво.

Градски одбор Странке слободе и правде Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Данас облачно и ветровито, местимично с кишом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Занимања од којих млади беже, а зараде су и два, три пута веће од оних које имају лекари и наставници

ОГЛАСНА ТАБЛА

Продужен рок до 1. априла за подстицаје по хектару биљне производње

ОГЛАСНА ТАБЛА

За три дана контроле саобраћаја скоро 13.000 прекршаја, брза вожња најчешћи узрок несрећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од данас нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПКС: Желимо да подржимо мале произвођаче у туризму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пожешки већници усвојили предлог буџета за 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Харалампија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Чоколадни колач који се не пече: Допашће се свим љубитељима слаткиша

ОГЛАСНА ТАБЛА