Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Саопштење ССП Ужице: Да ли је ово почетак краја Трга каквог познајемо?!

Радови на обнови фасада на Тргу партизана у Ужицу претворили су се у промену изгледа трга који се одувек сматрао примером врхунца модерне архитектуре.

Ужичани се питају ко је одобрио радове и промену боје фасада, зашто се радови не спроводе на начин да очувају целовитост ове јединствене урбанистичке целине и зашто се санација не изводи према ориганалном дизану који укључује и јединствену боју фасада свих околних зграда на Тргу. Да ли је ово почетак краја Трга каквог познајемо? Да ли су следећи кораци надградња поменутих зграда, затварања, пробијања или спајања тераса и нови покушаји узурпације припадајућих простора ове јединствене целине, све мимо закона и основних урбанистичких и естетских критеријума.

Деценијама је Трг, као културно добро од јавног значаја, одолевао покушајима интервенција и промена. Цео простор зналачки је пројектован као покретач урбаног, градског живота, грађен као друштвено јавни центар у чијем саставу се поред самог поплочаног Трга налазе и Позориште, Биоскоп, Библиотека, Пошта, Робна кућа, Народна банка, Градска кафана са фонтаном, простор у ком је требало да буде Градска Галерија, Архив. Ужичанима је стало да се очувају културна добра њиховог града и захваљујући информацијама које је ГрО ССП Ужице добио од грађана, успели смо прошле године да подигнемо јавност и зауставимо затварање једног од пролаза и претварање тог дела Трга из јавног у приватно власништво.

Градски одбор Странке слободе и правде Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Каратисти Ужица у одличној форми

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седам беба рођено у ужичком породилишту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Једна смеса за тесто у 3 боје: Прелепо декорисана и укусна слана торта – готова за мање од пола сата

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Пун кофер прича“ у Народној библиотеци Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија против Камеруна за повратак у живот (11.00)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ујутро магла и мраз, током дана хладно и облачно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА