Саопштење СС Заветници: Градска пијаца од милион евра – „Вила промаја“

За само милион евра, новца грађана Ужица, добили смо пијацу која је све само не функционална. Кров је постављен превише високо, тако да дува са свих страна и прокишњава, продавци поред тезги су принуђени да носе кишобране, а летос, вероватно и сунцобране. Од власника тезги се тражи увођење фискалних каса и коришћење електронских вага, иако не постоје прикључци за струју.

Вероватно су пројектанти мислили да се за рад ових уређаја користи снага промаје, које сада има више него икад? Због свега наведеног пијаца је углавном празна, јер људи неће да плаћају пијачнину, када не постоје адекватни услови за рад. Чак је пре месец дана одржан протест власника тезги, који су видно незадовољни. И поред тога реакције надлежних нема.

Иако је Српска странка Заветници благовремено упозоравала да ће након реконструкције градске пијаце, која је папрено коштала, бити више проблема него користи, дошли смо у ситуацију да све што смо замерали, показало као реалан проблем. Грађани Ужица добро знају за чувену реконструкцију базена, која ће поново коштати Ужичане, а сада ће изгледа бити слична ситуација и са пијацом. Изгледа као да се градска власт труди да све уради погрешно, и да је једино битно да се огроман новац из буџета потроши, а шта ће за тај новац грађани добити мање је битно. Очигледно је да ће пијаца морати да претрпи реконструкцију, па нас занима од ког новца ће то бити урађено? С

рпска странка Заветници, сматра да се грађанима Ужица више не сме завлачити рука у џеп, и да одговорни за овакво стање, који седе у градској власти, морају бити ти који ће платити поправке. У супротном ће ниво бахатости достићи врхунац, јер нигде у нормалном свету не постоји да власт ради шта хоће, а да грађани плаћају све њихове грешке!

Александар Милић

Председник ГрО Ужице Српске странке Заветници

Сладолед кошта око 1.800 динара, паркинг за цео дан преко 23.000

Пренос утакмице Данска-Србија у ГКЦ-у

XII Чикер МТБ Маратон

СПЦ данас обележава Силазак светог Духа на апостоле, празник Свете тројице

Предстојеће МОСИ у знаку нових дисциплина, бројних концерата и великог броја учесника (ВИДЕО)

Временска прогноза за 23. јун 2024.

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило