12.8 C
Uzice
новембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

SAOPŠTENJE SNS UŽICE: „Blamaža odbornika tzv. Saveza za Srbiju u lokalnom parlamentu“

Sve ono što se dešavalo na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Užica je potvrdilo konfuziju i dezorijentisanost tzv. Saveza za Srbiju.

Dosadašnje napuštanje sednica Skupštine grada Užica su pravdali nedostatkom dijaloga i navodne ograničenosti u slobodi govora. I pored činjenice da takve okolnosti u našem gradu nikada nisu postojale, na jučerašnjoj sednici je odbornik tzv. Saveza za Srbiju Dragan Babić tražio dopunsku tačku posvećenu diskusiji o protestima dela opozicije.

I pored činjenice da je odbornička većina sa zadovoljstvom prihvatila taj predlog u želji da se u lokalnom parlamentu, kao i uvek do sada, otvoreno diskutuje o svim važnim temama, uplašeni odbornici tzv. Saveza za Srbiju su napustili sednicu. Vrhunac cinizma i nedoslednosti je ponovni dolazak odbornika Dragana Babića sa zahtevom da se na njegov predlog usvojena tačka dnevnog reda sada povuče sa rasprave.

Sve ovo je još jedna potvrda da se ne radi ni o kakvim ograničenjima u slobodi govora i dijalogu, da im nije cilj ono za šta se navodno zalažu već jedino i isključivo namera da se mimo većinske volje naroda, preko ulice dokopaju vlasti. I ne samo to, odbornici tzv. Saveza za Srbiju uredno za svoje desetominutno prisustvo na sednicama naplaćuju dnevnicu od 3500 dinara dokazujući , valjda, da bez obzira na svoj bojkot demokratskih institucija koriste svaku priliku da iz džepova građana Užica naplate svoj nerad.

Jučerašnja, u istoriji demokratskog Užica nezabeležena blamaža, jeste dokaz gde leže uzroci besmisla tzv. Saveza za Srbiju i njihovog skorog nestanka sa političke scene.

Gradski odbor SNS Užice