Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Saopštenje Narodne stranke Užice u vezi eksplozije i požara u naselju Krčagovo

Ekslplozija i požar u naselju Krčagovo morali bi biti poslednja opomena za pravosudne organe i inspekcijski nadzor, da, bez daljih odlaganja, rasvetle krivična dela na koja je nedavno ukazala Narodna stranka Užice. Vrlo je važno da javnost Užica i nadležni organi znaju sledeće:
Većina individualnih gasnih priključa, kao i Merno – regulacionih stanica u Užicu – izgrađene su bez građevinske, a samim tim i bez upotrebne dozvole. Dakle,u velikom broju MRS gas je pušten bez obavljenog nadzora, što znači da nadzorni organi nisu izvršili tehnički prijem i utvrdili ispravnost gasnih objekata!
Reč je o krivičnim delima odgovornih lica u AD „Užice gas“ kojim su stvorili situaciju opšte opasnosti u Užicu. Osim što smo osnovano izneli tvrdnju da je „Užice gas“ mehanizam stvoren za pljačknje Grada Užica, kojim je usporena gasifikacija, u krivičnoj prijavi koju smo nedavno podneli protiv Tihomira Petkovća i Miće Mićića, Tužilaštvu smo skrenuli pažlju da su gasni objekti izgrađeni nelegalno. Divlja gradnja gasne mreže stvorinla je ozbiljnu bezebedosnu opasnost i otvara ozbiljno pitanje- da li grad Užice danas leži na tempiranoj bombi?
Deluje nemoguće i zastrašujuće, ali je istina: pored velikog broja individualnih priključaka na gas bez upotrebne dozvole, AD „Užice gas“ nema neophodnu dokumentaciju za svoje, „divlje“ izgrađene Merno – regulacione stanice. Reč je i o merno-regulacionim stanicama za svih 7 kotlarnica konvertovanih sa čvrstih goriva na gas. Bez građevinske i upotrebne dozvole su i npr. merno regulacione stanice firme „Sreten Gudurić“, kompanije „Prvi partizan“, to su čak i merno – regulacione stanice za „Prvu osnovnu školu“, za osnovne škole „Slobodan Sekulić“, „Nadu Matić“, „Braća Ječmenica“. Iz tog razloga, danas ćemo podneti prijavu nadležnoj inspekciji sa zahtevom za hitan inspekcijski nadzor i preduzimanje hitnih mera pre nego što se dogodi sledeća eksplozija.
Podsećamo Vas, da je AD „Užice – gas“trenutno monopolista u svim poslovima u vezi sa gasifikacijom. Zbog brojnih malverzacija u vezi sa nastankom i poslovanjem AD „Užice – gas“, u Specijalnom odeljenju za suzbijanje korupcije tužilaštva u Kraljevu, nalazi se Krivična prijava protiv nekadašnjeg gradonačelnika Tihomira Petkovića i vlasnika MPP „Jedinstvo“ Miće Mićića, koju je predsednica Gradskog odbora Užice u ime Narodne stranke podnela prošlog meseca.

Ivana Parlić
Predsednica Gradskog odbora Narodne Stranke Užice