ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Saopštenje Narodne stranke Užice: Čemu služi Inspekcija?

Čemu služi Inspekcija?

Obaveštavamo javnost da smo, skoro dva meseca od prijave koju smo zbog osnovane sumnje da merno regulacione stanice i ostali gasni objekti na teritoriji grada Užica rade bez orgovarajućih dozvola i da predstavljaju opasnost po građane Užica, dobili odgovor od nadležnog Ministarstava da je naš predmet prosleđen na dalje postupanje Građevinskoj inspekciji Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu policiji grada Užica.
Naime, Ministarstvo rudarstva i energetike, Sektor za inspekcijski nadzor, odeljenje za inspekciju opreme pod pritiskom, nije taj nadzor izvršilo i pored eksplozije gasa koja se desila u naselju Krčagovo, i to u zgradi koja uopšte nije priključena na gas (!), a zbog osnovane sumnje da je gas kroz kanalizacione otvore ušao u stanove zgrade i da upravo područna merno-regulaciona stanica „Senjak“ nema odgovarajuće dozvole.
Naša prijava se odnosila kako na ovu stanicu, tako i na ostale gasne objekte „Užice-Gasa“ za koje osnovano sumnjamo da rade nelegalno i ugrožavaju život i bezbednost Užičana.
Čemu služi Inspekcija nadležnog Ministarstva, ako ne služi inspekciji gasnih objekata i to onih koji mogu da dovode do eksplozija i nesagledive opasnosti? I čemu služi načelo hitnosti, ako se ne primenjuje ni u ovom skandaloznom slučaju?
Podsećamo da smo na nelegalne objekte „Užice-gasa“ skrenuli pažnju i Višem javnom tužilaštvu i to neposredno pre pomenute nesreće, u okviru Krivične prijave koju smo zbog zloupotrebe službenog položaja podneli protiv bivšeg Gradonačelnika, a sadašnjeg poslanika, Tihomira Petkovića i Miće Mićića, vlasniak MP „Jedinstvo“ iz Sevojna.
Kao odgovor na naše prijave i skretanje pažnje javnosti na korupciju, pljačku i bezbednosnu opasnost, 9. decembra 2020. godine blokirana je FB stranica Narodna stranka Užice!
Ovom prilikom skrećemo pažnju trenutnoj Gradonačelnici Užica da je, prema dopisu Ministarstva, inspekcija potencijalnnih opasnosti zbog sumnjivih objekata „Užice-gasa“ sada i formalno samo odgovornost Grada i da je ovo najbolji trenutak da se spreče buduće nesreće koje ni jedno renoviranje zapaljenih stanova ili gušenje opozicionih glasila neće moći da sanira.

Ivana Parlić
Predsednica Gradskog odbora Narodne stranke Užice

 

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама