ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Саопстење коалиције МОРАМО поводом забелезених неправилности током изборног процеса

ЗАХТЕВАМО ПОНАВЉАЊЕ ГЛАСАЊА НА БИРАЧКОМ МЕСТУ БРОЈ 63

Коалиција МОРАМО поднела је Градској изборној комисији Ужице Захтев за поништавање гласања на бирачком месту број 63 – Школска управа Ужице, због неправилности током спровођења гласања на наведеном бирачком месту.

Бирачки одбор је у свом Записнику констатовао да се у кутији за парламентарне изборе налазе три гласачка листића више него што је било бирача који су гласали. Накнадном одлуком Градске изборне комисије овај Записник је измењен па је констатовано да је гласало 857 бирача. Упоређивањем Записника о раду бирачког одбора за изборе за народне посланике и Записника о раду бирачког одбора за изборе за председника Републике, може се закључити да је локална изборна комисија, на основу договора, унела податак да је изашло више бирача него што заиста јесте. Укупан број изашлих бирача на председничке изборе на бирачком месту број 63 је 854 бирача.

Поред ове неправилности, контролори коалиције МОРАМО забележили су и друге неправилности у раду Бирачких одбора и Градске изборне комисије Ужице. На појединим бирачким местима у Градској општини Севојно забележено је групно пријављивање бирача за гласање ван бирачког места “дотурањем” списковима са именима особа који нису садржали све неопходне податке за остваривање овог права. На већем броју бирачких места спречено је гласање без важећег личног документа.

На бирачком месту број 8 – МЗ Врутци, забележен је случај пријављивања за гласање ван бирачког места особе која је члан бирачког одбора. Приликом доласка члана проширеног састава Градске изборне комисије испред коалиције МОРАМО на бирачко место (који је бирачком одбору донео списак лица која су пријављена за гласање ван бирачког места) лице са списка му је саопштило да су га дан уочи избора позвали активисти СНС-а и обавестили га да је “препознат као инвалидно лице” и да ће га пријавити за остваривање овог права. Ово лице је било активан члан бирачког одбора на дан избора.

Уз позив за одржавање 15. седнице Градске изборне комисије града Ужице, члановима је стигао и Записник са 14. седнице комисије који је требало усвојити на овој седници. Међутим, у Записнику је се, у евиденцији присутних чланова комисије, налазио већи број имена чланова комисије који нису присуствовали тој седници. Усвајање Записника са 14. седнице је повучено са дневног реда након приговора чланова комисије из коалиције МОРАМО и коалиције Уједињени за победу Србије.

Коалиција МОРАМО је активно учествовала у заштити изборног права грађана Ужица и Севојно пре, током и након изборног дана. У наредном периоду, наставићемо да доприносимо заштити законитости и демократичности изборног процеса уз непосредно учешће у свим изборним активностима.

МОРАМО, заједно и другачије!

 

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ево како можете помоћи трочланој породици из Косјерића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кобан пад са мотора – Дечак (14) из Пожеге после неколико дана подлегао повредама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Интезивно се ради на решавању проблема мештана Беле Земље

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписан конкурс за доделу градских стипендија за ученике средњих школа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене природног гаса за јавно снабдевање од 1. новембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена дизела и бензина остаје иста у наредних седам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА