ОГЛАСНА ТАБЛА
ИЗБОРИ 2024

Саопштење ГрО ССП Ужице

На жалост догодило се оно о чему смо већ писали и на шта смо упозоравали у вези депоније Дубоко у више наврата. Пожар очигледно није прописно угашен ни прошли пут, још једна лаж СНС-а, сада је измакао контроли и гори појачаним интезитетом данима у таквом обиму да се дим види са Златибора, а Ужичани се гуше у отровном дииму.

Надлежни не успевају да пожар ставе под контролу јер је жариште на петнаест метара дубине и шири се хоризонтално у тонама отпада. На смиривању пожара и решењу проблема неће много помоћи ни посета министарке Ирене Вујовић ни пласирање додатних лажи СНС-а, којима грађани више ништа не верују.

Депонија је промашен и проблематичан пројекта од почетка, све време прима отпад из девет општина два округа, замишљени систем рециклаже не функционише, партнери не плаћају обавезе, а локална власт нема никаквих капацитета да реши нагомилане проблеме, нити се њима бави, сем док ситуација не измакне контроли и темпирана, еколошка бомба не експлодира неповратно.

Депонија је направљена на узвишењу изнад града, више на њој нема простора ни “игла да падне”, земљиште и подземни токови су уништени и затровани, а да иронија буде већа испод депоније се налази најплодније пољоприврено подручје, позната Лужничка долина која снадбева читав округ поврћем, воћем, месом, са ораница заливаних водом из потока који истичу из подножја брда на коме се депонија налази. И поред свега наведеног СНС власт наставља с овим промашеним пројектом, најављује нова улагања, санацију и модернизацију, слично као с летећим аутомобилима, док се изнад града вије отровни дим.

Странка слободе и правде још једном апелује на надлежне да предузму хитне кораке на затварању депоније, санацији земљишта и отварање савремене спалионице по свим светским стандардима, обезбеђене филтерима који не пропуштају никакво загађење и која би решила проблем отпада, а граду обезбедила додатну енергију.

 

ГрО ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица

Саопштење коалиције Србија центар – Демократска странка

Веселиновић: Док се Ужичани трују, напредњаци настављају да понављају неистине

Председник странке Ново лице Србије Милош Парандиловић посетио је Ужице (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најбоље за Ужице: Подржавамо захтев грађана Ужица да се депонија затвори (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

ГГ Слога: Пожар угашен? Згариште и смеће су и даље ту!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Заједничко саопштење Грађанске читаоце „Либерграф“ и иницијативе „Право на воду“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење СНС Ужице: Опет су се над Ужицем надвиле жуте птице злосутнице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење за јавност ССП Ужице