ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije u Užicu

Zbog proglašenja Vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije organi grada Užica su utvrdili mere za sprečavanje pojave virusa u našem Gradu i doneli niz odluka na osnovu preporuka i naredbi nadležnih republičkih organa.
Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Užicu epidemiološka situacija na teritoriji grada je stabilna i pod kontrolom. Bez obzira što u ovom trenutku nema prijavljenih slučajeva zaraze korona virusom, apelujemo na građane da budu oprezni i da se strogo pridržavaju naređenja i preporuka nadležnih organa.
U narednom periodu se očekuje povratak većeg broja naših sugrađana koje posebno molimo da se pridržavaju upozorenja koja će dobiti od nadležnih zdravstvenih organa. Za sve potrebne informacije mogu se obratiti epidemiolozima na dežurne telefone objavljene na sajtu Zavoda za javno zdravlje u Užicu.
Danas je održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj su utvrđene mere koje će se primenjivati u narednom periodu. Gradski štab je ukazao da obim i način sprovođenja mera najviše zavisi od toka epidemije i da je cilj da se redovan nivo funkcionisanja života u gradu održi u najvećoj mogućoj meri u skladu sa naredbama državnih organa koje se u svemu moraju poštovati. Mere se odnose na zaštitu zaposlenih i građana, na sagledavanje novih načina pružanja usluga građanima i na mere koje treba da olakšaju život najstarijim sugrađanima i posebno ugroženim kategorijama stanovništva. O svim merama građani će biti blagovremeno obaveštavani.
Gradsko veće grada Užica, polazeći od naredbi nadležnih organa i preporuka Gradskog štaba za vanredne situacije, u cilju sprečavanja pojave i širenja virusa COVID – 19 razmatralo je organičavanje rada ugostiteljskih objekata, a konačna odluka biće saopštena odmah po dobijanju najnovije preporuke Vlade Republike Srbije. Izdata je naredba Javnom preduzeću „Užice razvoj“ da sačini plan redukovanja javnog prevoza imajući u vidu da je obustavljen rad obrazovnih ustanova, naredba da se zabrani održavanje svih javnih skupova i manifestacija i naredba o privremenom zatvaranju javnih objekata kao što su gradski bazen i drugi javni objekti.
Pored toga Gradsko veće je naložilo javnim ustanovama, organima uprave i javnim preduzećima da već od sutra omoguće u najvećoj mogućoj meri kontakt građana radi rešavanja njihovih zahteva putem telefona ili e-maila.
Formirana je radna grupa koja treba da pripremi predlog za organizaciju pomoći starim licima i posebnim kategorijama stanovništva.
Apelujemo na sugrađane da u periodu koji nam predstoji budu solidarni i odgovorni, poštuju data uputstva i naredbe nadležnih organa. U periodu pred nama najteže će biti našim starijim sugrađanima i moramo učiniti sve da im pomognemo da prebrode teškoće.
U skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije pratićemo situaciju i preduzimati sve neophodne mere na suzbijanju širenja virusa korona.

Izvor: Gradsko veće grada Užica

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Летња школа роботике

Сарадња са градом Асуаном у свим областима, наредни сусрет у Ужицу у октобру

Рефест од 24. до 26. јула на Тић пољу

Богат програм “Златиборског културног лета“

СПЦ обележава празник посвећен светим мученицима Козми и Дамјану, у народу познат као Врачеви

Сунчано и врело из дана у дан – морамо се прилагодити јер ће потрајати

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице