Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Sanacija i čišćenje korita reke Đetinje (VIDEO)

Sanacija i čišćenje korita reke Đetinje na potezu od Đurića mosta do Starog železničkog mosta, projekat je koji realizuje JVP “Srbijavode” sredstvima u iznosu od 10,5 miloiona dinara. Rebalanskom budžeta, grad je opredelio i dodatnih tri miliona dinara za realizaciju ovog projekta.

 

Po rečima Predraga Gavovića pomoćnika gradonačelnika, dužina deonicve na kojoj se radi sanacija i čišćenje je oko 1000 metara.

“U planu je bilo samo čišćenje i sanacija obalautvrda, međutim pre 15 dana kada su i počeli radovi otkriveno je da su nožice kamenih obaloutvrda u veoma lošem stanju pa se izvršilo dodatno preprojektovanje i trenutno se radi betoniranje tih nožica u dužini od preko 80m2. Gde god se otkrije da su obaloutvrde u lošem stanju biće sanirane, što će donekle produžiti rok za završetak radova”.

Gavović dodaje da ovo nije jedini projekat koji Grad radi oko uređenja korita reke Đetinje.

“U junu je Skupština grada je donela odluku o izradi  Plana detaljne regulacije za Turicu. On podrazumeva uređenje oko 1500m2 korita, odnosno izradu obaloutvrda koje će zaštiti Turicu a samim tim i grad od visokih poplava. Rani javni uvid je u toku u Gradskoj upravi za urbanizam i izgradnju, rok za izradu Plana je 4 meseca pa očekujemo da ćemo početkom iduće godine imati taj plan”.

Ovaj dokument, po Gavovićevim rečima, važan je ne samo zbog izgradnje obaloutvrda, već i zbog uređenja sportsko-rekreativnog kompleksa Turica i stavljanja u funkciju kompletnog pojasa površine oko 20 hektara.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Више од 250 милиона динара уложено у реконструкцију школа и вртића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Прве пензије са повишицом стижу сутра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Годишњи концерт Поп хора Г.Л.А.С. у Културном центру Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа „Д Пиг“ у Културном центру Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сточари и произвођачи млека у Србији најављују протест, траже веће премије и субвенције

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грујичић: Нови круг запошљавања лекара у фебруару

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија на цевоводу за Забучје, нормализација водоснабдевања у вечерњим сатима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Облачно и мало топлије, у току дана могућа слаба киша, понегде снег

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње ски сезона на Торнику

ОГЛАСНА ТАБЛА