У организацији Центра за социјални рад Ужице, уз подршку града и учешће Градског центра за услуге социјалне заштите и ужичких удружења, на Тргу партизана одржан је Сајам услуга социјалне заштите.

Овај сајам прилика је да се суграђани упознају са свим услугама које пружају надлежне установе. Поред тога, како истиче Слађана Рогић директорка Центра за социјални рад Ужице, намера је да се препознају потребе грађана и да се у складу са њима креирају нове услуге и модели подршке.

“Желимо да видимо које су потребе наше деце, малдих, одраслих и старијих суграђана и додатно унапредимо квалитет услуга. Дугујемо захвалност свима који су се у великом броју одазвали и узели учешће у организацији сајма, захвалност дугујемо и граду, Дому здравља и Црвеном крсту Ужице. Хвала и ученицима из основних школа који су послали радове на ликовни конкурс са темом “Моја бака, мој дека, мој узор” у оквиру кога ћемо најбоље радове наградити”.

Она наглашава и да сајам није случајно организован у октобру, месецу у знаку дечије недеље и знаку старијих грађана и месецу у коме се обележава Дан града.

Штандове је обишла и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, након чега је подсетила да се град Ужице деценијама уназад истиче као локална самоуправа, која велику пажњу посвећује систему социјалне заштите и да су издавајања за област социјалне политике из године у годину све већа.

“Оснивачи смо Градског центра за услуге социјалне заштите, чије услуге се финансирају из буџета града. Поред девет, већ постојећих услуга, недавно смо потписали уговор вредан око седам милиона динара за покретање нове услуге која се односи на Дневни боравак за одрасле са сметњама у развоју, поред већ посотојећег Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју. Дакле ослушкујући потребе најрањивијих група у сарадњи са удружењима особа са инвалидитетом, Центром за социјални рад и Градским центром за услуге социјалне заштите радимо на даљем унапређењу њиховог положаја и креирању мера, које ће допринети побољшању квалитета живота социјално угрожених категорија.Ту су наравно и сва остала издвајања, попут оних за лечење, набавку огрева или школовање. Такође од прошле године реализујемо и меру набавке еко шпорета за социјално угрожена домаћинства на подручју града Ужица”.

Подржали смо организацију овог сајма са жељом да се што већи број наших суграђана информише о услугама и мерама и да наравно у директној комуникацији са њима чујемо шта још можемо урадити како би се услуге и мере из области социјалне заштите подигле на виши ниво”, закључила је градоначелница.