ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Сајам пољопривреде и руралног туризма на Златибору од 10. до 12. маја (ВИДЕО)

Први сајам пољопривреде и руралног туризма биће одржан на Златибору од 10. до 12. маја и одвијаће се у три целине. Агро сајам Златибор замишљен је да буде користан широкој публици, пољопривредницима, саветодавцима, научницима из области пољопривреде као и свима заитересованима за дистрибуцију и куповину пољопривредних производа.

Под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Општина Чајетина и Златиборски еко аграр организују Први сајам пољопривреде и руралног туризма „Златибор 2024“ од 10. до 12. маја на више локација у центру насељеног места Златибор. Сајам ће представљати јединствену прилику за стицање нових знања, умрежавање и давање значајног доприноса развоју пољопривреде у региону.

„Сајам ће се одвијати у три целине – изложбено-продајном, који ће се одвијати на Краљевом тргу на Златибору, где ће бити представљене пољопривредно-саветодавне службе из целе Србије као и произвођачи које они препоручују, едукативни део који ће се одвијати у Иновационом бизнис центру Златибор и оно што видимо као главни адут ове манифестације је изложба пољопривредне механизације која ће се одржати у непосредној близини Туристичко рекреативног комплекса на Златибору“, рекао је Марко Марић, директор Златиборског еко аграра.

Златиборски еко аграр је однедавно богатији за огранак под називом Агро сајам који је специјализован за организацију догађаја у области пољопривреде и туризма попут Пршутијаде, Ракијаде и сличних манифестација карактеристичних за златиборски крај. Марић је посебно истакао да је едукација пољопривредника све значајнији основ успешног бављења овом привредном граном и тај сегмент је неодвојив од онога што Еко аграр уобичајено ради.

„Инсистирамо на примени науке у пракси у циљу подизања приноса и боље економичности на газдинствима. Све едукације се одвијају са нагласком на услове пословања у нашем крају, у брдско-планинском подручју, и као што смо прошле године одржали велики број предавања за пољопривреднике, истим темпом настављамо и у овој години“.

Првa нареднa едукацијa биће реализована у сарадњи са Центром за испитивање намирница са којим је у плану и организовање школе у којој ће се излагачи, са смотре сувомеснатих производа, едуковати на који начин су њихови производи оцењивани и како су категорисани, како би знали како да у будућности још више унапреде ниво квалитета својих производа.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву

Радови на реализацији пројеката града и ресорних министарстава

Исплата мајских пензија почеће 4. јуна.

Детаљи бруталног убиства у Сјеници: Ножем је убадала по глави и телу!

Гондола данас неће радити

Отказан концерт крагујевачког састава Ларска

У ужичком породилишту рођено пет дечака

И сунце и киша, температура до 26 степени

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица