Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Sadržaji Narodnog muzeja dostupniji osobama sa invaliditetom

Grad Užice je u okviru realizacije projekta „Kultura za sve“ koji finansira Ministarstvo za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja,  obezbedio Narodnom muzeju vertikalni transporter za lica koja koriste invalidska kolica.

„Ministarstvo je za konkurse za osobe sa invaliditetom prošle, a i ove godine izdvojilo sredstva u iznosu od po 600 miliona dinara. Do sada je u 34 jedinice lokalne samouprave urađeno 77 rampi za osobe sa invaliditetom radi lakšeg pristupa javnim objektima. U narednom periodu obezbedićemo još jedna dodatna kolica za osobe sa invaliditetom, koji će moći kada dođu u svojim električnim kolicima da se prebace u nova kolica kako bi ovaj transporter mogao da se koristi na pravi način“ naveo je ovom prilikom državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić

Zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević zahvalio se Ministarstvu za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja na donaciji koja je od posebnog značajna za naše sugrađane sa invaliditetom. Stanisavljević je naveo da će sada postavke i izložbe koje su u Narodnom muzeju biti dostupnije osobama sa invaliditetom, kao i da će im nova oprema omogućiti da prisustvuju manifestacijama i ostalim značajnim kulturnim dešavanjima u ovoj ustanovi.

Zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević

„Grad Užice dosta pridaje značaja i trudi se da napravi inkluziju osoba sa invaliditetom. Nastojaćemo da i u ostalim ustanovama kulture obezbedimo slične uslove tako da svi sadržaji budu dostupni svakom građaninu“ naveo je Stanisavljević ističući da vrednost ove donacije prevazilazi novčanu.

„Podizač, ili lift čini objekat Muzeja značajno pristupačnim i rešava problem osobama sa otežanim kretanjem u cilju pristupa ustanovi i njenim sadržajima koji su bitni za naš grad. Važno je napomenuti da će osobe sa invaliditetom ubuduće moći da uživaju u sadržajima i izložbama Narodnog muzeja i muzeja Užičke republike“ rekao je Čedomir Cicović predstavnik Udruženja dečije i cerebralne paralize, i dodao da je inicijativa za rešenje problema nepristupačnosti zgrade Muzeja potekla od same ustanove kulture koja je inicirala promenu, što je veoma značajno.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pre 30 godina, đačke torbe su bile lakše, ali je znanje bilo veće

Oglasna Tabla

Odmalena sam stoku voleo, hit-video iz Požege: Dragan je lep, mlad i domaćin, ali neoženjen! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Plaćaćemo kauciju za jogurt i mleko: Vlada Srbije objavila nacrt izmena i dopuna Zakona o ambalaži i ambalažnom otpadu

Oglasna Tabla

Maminin stopama: Bronza za Kalinu Bogojević

Oglasna Tabla

Voćni sufle od griza i pudinga koji se topi u ustima: Toliko ukusan da će vam svi tražiti još

Oglasna Tabla

Srbija planira zabranu plastičnih tanjira, kašika, viljuški, slamčica

Oglasna Tabla

Veliki uspeh užičke košarke, Sloboda ide u ABA 2 ligu

Oglasna Tabla

Promocija projekta Neolife na 42. Međunarodnom samu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla

Danas su Zadušnice

Oglasna Tabla