Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Садњом стабла испред Градске куће завршена акција “За шуму у твом крају”

Симболичном садњом једног стабла испред Градске куће завршена је садња 30 стабала у ужем центру града Ужица, набављених у акцији компаније ДДОР “За шуму у твом крају”. Стабло брезе су засадиле градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић и директорка Филијале Ужице ДДОР-а Јелена Бурзановић.

“Драго нам је што и данас, симболичном садњом једног дрвета овде испред Градске куће, још једном потврђујемо нашу намеру да у ужем градском језгру направимо што више зелених површина. То је нешто на чему радимо неколико година уназад сопственим као и средствима Министарства заштите животне средине, али и кроз акције, каква је ова коју реализује ДДОР осигурање, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Према њеним речима зелене површине су плућа нашег града и због тога се неколико година уназад ради на озелењавању великог броја површина у самом центру града али и пошумљавању великих парцела на периферији.

“У марту месецу смо са Министарством заштите животне средине потписали уговор вредан 1,2 милиона динара за пошумљавање велике парцеле у насељу Турица, где ће бити засађено око 500 садница белог јасена. Кроз исти пројекат „Удахнимо живот природи“ од 2019. године до данас пошумљено је око 17 хектара површина на различитим локацијама у граду. Такође и Канцеларија за младе кроз свој пројекат сваке године подели велики број садница суграђанима за садњу у приватним и двориштима стамбених зграда. Уз захвалност ДДОР-у на овој донацији позивам и све Ужичане, да уколико имају могућности, следе наш пример и у својим двориштима посаде бар једно стабло, а ми ћемо наставити са свим мерама које имају за циљ побољшање квалитета ваздуха”.

Компанија ДДОР осигурање покренула је акцију „За шуму у твом крају“ са циљем стварања и унапређивања урбаних оаза које ће позитивно утицати на ефекте емисије штетних гасова, али и на дугорочно унапређење животне средине и услова живота у градовима Србије.

Како је истакла директорка ужичке филијале компаније ДДОР Јелена Бурзановић акција је обухватила период од почетка маја до краја септембра 2022. године и подразумевала је одвајање средстава од сваке уговорене еко-полисе за садњу стотина стабала. Уговарањем еко-каско или еко-Моја кућица осигурања, клијенти су били у прилици да директно допринесу томе колико ће стабала обогатити различите градове Србије.

“Ја најпре желим да се захвалим свим грађанима Ужица, који су гласали преко нашег сајта и на тај начин подржали ову кампању, која је само један од пројеката друштвено одговорног рада наше компаније. Тиме је обезбеђено да Ужице уђе међу десет градова у којима је је у првом кругу организована садња. Како је акција дала веома позитивне ефекте, ДДОР осигурање је одлучило да се акција настави па је садња нових стабала планирана за почетак наредне године. Новина је да поред постјећих еко-полиса које су људи куповали, од ове године средства ће се одвајати и кроз полисе еко- Пакета путног осигурања. Искоритистила бих ову прилику и да позовем све суграђане да учествују у акцији куповином ДДОР еко-полиса и гласањем преко сајта компаније, како бисмо поново били у ужем избору”.

Београд, Вршцац, Суботица, Сремска Митровица, Смедерево, Зрењанин, Нови Сад, Нови Пазар, Тутин  градови су и и општине у којима нова стабла оплемењују улице и паркове, а урбано пошумљавање обављено је и у Ужицу на неколико локација у центру града.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У ритму недеље са Слободанком Станков (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани опрезнији са зајмовима због све скупљих некретнина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршница Базума у Ужицу: Џез на српски начин

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ево где у Србији просечне плате имају шест цифара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дојаве о бомбама у школама широм Србије – Родитељима речено да не доводе децу на наставу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Спремност у свим ситуацијама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за понедељак 29.05.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Невреме правило хаос у деловима Србије: Ванредно у околини Пожеге и Ужица, путеви у Златиборском округу оспособљени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почињу пријаве за нових 100.000 ваучера за одмор у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА