OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Сабор трубача у Гучи вратио се на велика врата: Првог дана кроз Драгачево прошло више од 30.000 људи, атмосефра доведена до усијањаГуча – Неретко се претходних година могло чути „Гуча није као што је некад била коренима показао се као пун погодак и сада је ова манифестација, како кажу посетиоци, боља него икада. Већ првог дана 61. Сабора трубача у Гучи кроз ову варошицу продефиловало је преко 30.000 људи, а након неколико година приметан је и велики број странаца. Улице су пуне, али и шатре и угоститељски објекти. Трубачима је милина око срца, јер они живе управо за ово такмичење, преноси агенција РИНА.

„Ми свирамо током читаве године, али посебан осећај имамо само кад дођемо Гучу. То је нешто што не може да се опише речима, већ само да се доживи. Сви трубачи који овде долазе знају о чему причам. Три дана Сабора у календар свих нас уписана су црвеним подебљаним словима“, каже трубач Марко Трнавац.

На десетине хиљада посетилаца овде дође да се проведе и ужива, али велики број људи управо током ове манифестације заради као што би негде зарадио за неколико месеци. Угоститељи, трговци, мештани и трубачи ове године изгледа да ће напунити своје џепове, јер ако се по јутру дан познаје овај 61. Сабор трубача у Гучи обориће све рекорде посећености постављене у последњих пет година.

„Ми као организатор ове феште, више смо него задовљни. Први дан Сабора премашио је наша очекивања јер је у нашем малом месту боравило преко 30.000 посетилаца. Гуча као место је оживела у пуном сјају и могу вам рећи да су сви смештајни капацитети у кругу од 30 километара распродати већ месецима уназад и то се јасно види по овогодишњој посећености. Оно што нас посебно радује јесте чињеница да смо успели да програмом сабора, трубу вратимо њеним коренима и то је доказ да се она вратила међу народ који воли њене звуке“ казао је Миливоје Доловић, председник Саборског одбора.
Круна прве вечери били су концерти Данице Црногорчевић и прослављених српских трубача на стадиону који је био препун људи као некада.

„Као у добра стара времена, стадион је био премали да прими све љубитеље добре музике. За почетак, душу је песмом испунила Даница Црногорчевић. Потом су уследили концерти мајстора трубе Дејана Јевђића и Дејана Петровића који је наступио са својим Биг Бендом. Ватромет је прошарао небо над Гучом, трубачким Драгачевом. Одмах након ватромета, песмама су се представили и финалисти овогодишњег драгачевског Сабора трубача у оквиру Поноћног концерта“, додао је Доловић.

Август месец дефинитивно је време кад је Западна Србија најживља, након највеће смотре лимених инструмената на свету већ за 15 дана најбољи виолинисти су спремни да укрсте своја гудала на Сабору у Прањанима који је за само четири године постао манифестација по којој се препознаје сувоборски крај.

(ГЗС) РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас сунчано и веома топло, до 37 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сунчан и топао летњи дан у Србији: Највиша дневна температура 35 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због кријумчарења наркотика у Пријепољу ухапшен пар из Подгорице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац теже повређен након пада са мотора у Бродареву

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Браниславом Митровићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА