OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Sabor lovaca Zlatibor: Održana takmičenja na srelištu Zova

Prvog dana 37. izdanja zlatiborskog „Sabora lovaca Srbije“ održana su takmičenja na strelištu Zova. Oko 300 učesnika okušalo se u pucačkim disciplinama, kao i u tradicionalnom pripremanju lovačkog gulaša.

Takmičenje je okupilo goste iz ovog regiona zemlje, ali i iz Arilja, Kosjerića, Vojvodine, kao i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Na poziv organizatora, po prvi put je na Zlatiboru gostovao Podgoričanin, Mišo Milić

-Ovde smo na poziv naših prijatelja, Petra Perovića i Aleksandra Mandića. Na takmičenju smo učestvovali više revijalno, prioritet nam je lov na vuka. Sjajno smo dočekani, oduševljeni smo organizacijom, kao i ambijentom. Prava zimska idila- kaže Milić.

Neki od gostiju su stalni posetioci već više decenija unazad, poput ekipe iz Prnjavora, koja je redovni učesnik već dve i po decenije.

-Dok smo bili mlađi, uzimali smo redovno trofeje ovde na Zlatiboru, sada nam to nije mnogo interesantno, uglavnom smo tu zbog druženja. Moram reći da je, po našem mišljenju, Sabor u opadanju, ne po broju učesnika, već po sadržajima. Nekada je počinjao u četvrtak, bilo je stručnih seminara… Lovci su posebna kategorija. Neki znaju da kažu da su na Zemlji najorganizovanija zajednica mravi, pa pčele, pa lovci (smeh). Zato ne treba ukidati sadržaje… Ovo je nekada bio najpoznatiji sabor i lov na vuka. Mi ćemo uvek dolaziti, bez obzira na sve – kaže Branko Miodanić iz Prnjavora.

Zoran Lapčević iz Kosjerića je bio jedan od najaktivnijih takmičara, učestvujući na četiri discipline.

-Dolazim već sedam-osam godina. Ovaj sabor je poseban, pre svega po ambijentu, ali i po disciplinama. Iako je prvenstveno važno druženje, koristimo priliku i da se spremimo za učešće u Kupu Lovačkog saveza Srbije, pa moramo malo biti ozbiljniji.

U disciplini gađanja na 200 metara trijumfovao je Goran Vukićević, ispred Aleksandra Čumića i Ljubomira Tanaskovića. Na 100 metara dužoj razdaljini (300 metara) slavio je Zoran Radojević, drugoplasirani je bio Miroslav Čukvas, a 3. mesto je pripalo Draganu Periću.

Prema rečima predsednika LU Zlatibor, Milovana Kneževića, vremenski uslovi su veoma dobri za predstojeći lov na vuka, koji je na programu u nedelju. On kaže da su stručne službe pratile kretanje divljači i da će, s obzirom na najavljeni prestanak padavina, biti dobri uslovi za praćenje tragova. Okupljanje lovaca zakazano je za 7 časova, ispred „Hotela Zelenkada“, odakle će se krenuti ka lovištu na Murtenici.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Detalji strašne smrti kod Nove Varoši, mladić se najverovatnije švercovao ispod kamiona, pa stradao pod točkovima

Oglasna Tabla

Uređenje porte crkve brvnare u Tasićima

Oglasna Tabla

Osnivanje Varoši Arilje

Oglasna Tabla

Danas 40 novih slučajeva obolelih od COVID-19 virusa

Oglasna Tabla

Biološka terapija uspešno leči psorijazu, a na listi je RFZO

Oglasna Tabla

Данас славимо два свеца – Светог Луку и Светог Петра Цетињског

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za subotu – 31. oktobar

Oglasna Tabla

Милан Васић и Дејан Петровић: „Ја сам момче са Косова“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Kisić: Škole spremne za onlajn, nadamo se da neće doći do toga

Oglasna Tabla