Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Sabor lovaca Zlatibor: Održana takmičenja na srelištu Zova

Prvog dana 37. izdanja zlatiborskog „Sabora lovaca Srbije“ održana su takmičenja na strelištu Zova. Oko 300 učesnika okušalo se u pucačkim disciplinama, kao i u tradicionalnom pripremanju lovačkog gulaša.

Takmičenje je okupilo goste iz ovog regiona zemlje, ali i iz Arilja, Kosjerića, Vojvodine, kao i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Na poziv organizatora, po prvi put je na Zlatiboru gostovao Podgoričanin, Mišo Milić

-Ovde smo na poziv naših prijatelja, Petra Perovića i Aleksandra Mandića. Na takmičenju smo učestvovali više revijalno, prioritet nam je lov na vuka. Sjajno smo dočekani, oduševljeni smo organizacijom, kao i ambijentom. Prava zimska idila- kaže Milić.

Neki od gostiju su stalni posetioci već više decenija unazad, poput ekipe iz Prnjavora, koja je redovni učesnik već dve i po decenije.

-Dok smo bili mlađi, uzimali smo redovno trofeje ovde na Zlatiboru, sada nam to nije mnogo interesantno, uglavnom smo tu zbog druženja. Moram reći da je, po našem mišljenju, Sabor u opadanju, ne po broju učesnika, već po sadržajima. Nekada je počinjao u četvrtak, bilo je stručnih seminara… Lovci su posebna kategorija. Neki znaju da kažu da su na Zemlji najorganizovanija zajednica mravi, pa pčele, pa lovci (smeh). Zato ne treba ukidati sadržaje… Ovo je nekada bio najpoznatiji sabor i lov na vuka. Mi ćemo uvek dolaziti, bez obzira na sve – kaže Branko Miodanić iz Prnjavora.

Zoran Lapčević iz Kosjerića je bio jedan od najaktivnijih takmičara, učestvujući na četiri discipline.

-Dolazim već sedam-osam godina. Ovaj sabor je poseban, pre svega po ambijentu, ali i po disciplinama. Iako je prvenstveno važno druženje, koristimo priliku i da se spremimo za učešće u Kupu Lovačkog saveza Srbije, pa moramo malo biti ozbiljniji.

U disciplini gađanja na 200 metara trijumfovao je Goran Vukićević, ispred Aleksandra Čumića i Ljubomira Tanaskovića. Na 100 metara dužoj razdaljini (300 metara) slavio je Zoran Radojević, drugoplasirani je bio Miroslav Čukvas, a 3. mesto je pripalo Draganu Periću.

Prema rečima predsednika LU Zlatibor, Milovana Kneževića, vremenski uslovi su veoma dobri za predstojeći lov na vuka, koji je na programu u nedelju. On kaže da su stručne službe pratile kretanje divljači i da će, s obzirom na najavljeni prestanak padavina, biti dobri uslovi za praćenje tragova. Okupljanje lovaca zakazano je za 7 časova, ispred „Hotela Zelenkada“, odakle će se krenuti ka lovištu na Murtenici.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Учитељ: Најбољи ђаци су они који први разред почињу “неспремни”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Рукола: Спречава рак, за здравље костију, мршављење, имунитет, вид (рецепти)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Посна пуњена погча: Хрскави доручак или вечера коју ћете волети

ОГЛАСНА ТАБЛА

И флаширана вода има рок трајања, шта треба да знамо?

ОГЛАСНА ТАБЛА

РХМЗ најављује јако захлађење почетком следеће седмице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Прошле године пријављено 860 уједа паса, ко је одговоран: луталице или неодговорни власници

ОГЛАСНА ТАБЛА

У јануару најмања просечна примања била у западној Србији и Шумадији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први пут у свету – италијански лекари „аутотрансплантацијом“ вратили вид слепом човеку

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 26. март 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА