ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Са младима града Ужица о ревизији Плана квалитета ваздуха за период 2023-2025

Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије у сарадњи са УНИЦЕФ-ом, у оквиру пројекта “Школе за бољи квалитет ваздуха: мониторинг засновано на грађанима, СТЕМ образовање и активизам младих у Србији”, који финансира Краљевина Норвешка организовала је  радионицу са представницима младих града Ужица, као део консултативног процеса ревизије Плана квалитета ваздуха.

Радионицу је отворио Миодраг Глушчевић, програмски директор за урбани развој, животну средину и комуналне делатности СКГО.

Организаторе радионице поздравили су чланови Градског већа Нада Јовичић и Миодраг Петковић, који су учесницима представили циљеве града Ужица у области зажтите животне средине и финансијских улагања локалне самоуправе у решавање проблема загађења ваздуха.

О стању животне средине и квалитету ваздуха у граду Ужицу говорила је Светлана Дракул, руководилац Одељења за  заштиту животне средине и одрживи развој, док је  о представљању методологије за истраживање стања (потреба, навика и ставова грађанки и грађана Ужица) на терену, говорила Тања Поповицки, сарадница на пројекту.

Пројекат “Школе за бољи квалитет ваздуха” има за циљ да ојача свест деце, родитеља и наставника о негативном утицају загађења ваздуха, нивоима загађења ваздуха и његовим штетним ефектима на здравље, а град Ужице је једна од пилот јединица локалне самоуправе, које кроз овај пројекат добијају техничку подршку за унапређење јавних политика у области заштите и унапређења квалитета ваздуха.

С обзиром да је град Ужице тренутно у процесу ревизије Плана квалитета ваздуха за период 2023-2025, потребно је да ставови, сугестије и приоритети младих буду интегрисани у овај документ јавне политике, тј. да се млади укључе у планирање мера за смањење загађења ваздуха.

Град Ужице

 

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење за јавност Градског одбора Српске напредне странке Ужице

Преглед резултата мерења квалитета ваздуха у граду Ужицу и околини закључно са 19.05.2024. године

Возач „сеата“ налетео на отворену шахту и испревртао се на путу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворено Градско такмичење у пружању прве помоћи

Током протеклог викенда на путевима у Србији стање безбедности саобраћаја значајно погоршано

У ритму недеље са Миланом Стаматовићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Путујуће позориште Шопаловић“ најбоља представа 60. Фестивала „Јоаким Вујић“

Три ходочасника кренула су са Романије до Крфа (ВИДЕО)

Акција добровољног давања крви 21.маја