Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Са младима града Ужица о ревизији Плана квалитета ваздуха за период 2023-2025

Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије у сарадњи са УНИЦЕФ-ом, у оквиру пројекта “Школе за бољи квалитет ваздуха: мониторинг засновано на грађанима, СТЕМ образовање и активизам младих у Србији”, који финансира Краљевина Норвешка организовала је  радионицу са представницима младих града Ужица, као део консултативног процеса ревизије Плана квалитета ваздуха.

Радионицу је отворио Миодраг Глушчевић, програмски директор за урбани развој, животну средину и комуналне делатности СКГО.

Организаторе радионице поздравили су чланови Градског већа Нада Јовичић и Миодраг Петковић, који су учесницима представили циљеве града Ужица у области зажтите животне средине и финансијских улагања локалне самоуправе у решавање проблема загађења ваздуха.

О стању животне средине и квалитету ваздуха у граду Ужицу говорила је Светлана Дракул, руководилац Одељења за  заштиту животне средине и одрживи развој, док је  о представљању методологије за истраживање стања (потреба, навика и ставова грађанки и грађана Ужица) на терену, говорила Тања Поповицки, сарадница на пројекту.

Пројекат “Школе за бољи квалитет ваздуха” има за циљ да ојача свест деце, родитеља и наставника о негативном утицају загађења ваздуха, нивоима загађења ваздуха и његовим штетним ефектима на здравље, а град Ужице је једна од пилот јединица локалне самоуправе, које кроз овај пројекат добијају техничку подршку за унапређење јавних политика у области заштите и унапређења квалитета ваздуха.

С обзиром да је град Ужице тренутно у процесу ревизије Плана квалитета ваздуха за период 2023-2025, потребно је да ставови, сугестије и приоритети младих буду интегрисани у овај документ јавне политике, тј. да се млади укључе у планирање мера за смањење загађења ваздуха.

Град Ужице

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Никитовић: Сва расположива механизација на терену, приоритет оспособљавање путних праваца до болесних

Затрашујући призор након удара грома код Ивањице- Пет мртвих оваца лежале су једна преко друге (ВИДЕО)

Карате: Задовољавајућ наступ Ање Милосављевић на првенству Балкана

Успеси ђака ОШ „Димитрије Туцовић“ на републичким такмичењима (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Крвна група открива којим све болестима је ваш организам склон

Четири ствари о новцу које ваша деца требају да науче што пре

Ново поскупљење! Више цене цигарета од 1. Јула: Пушачи ће паклу плаћати и до 610 динара

Изложба „Васко Попа-Далеко у нама“

Промоција књиге „Само се срећа рачуна“