19.3 C
Uzice
септембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

„Sa lovcima do čiste Srbije“ (VIDEO)

Članovi Lovačkog udruženja „Zlatibor“ učestvovali su u akciji čišćenja pod nazivom „Sa lovcima do čiste Srbije“ koju je pokrenuo Lovački savez Srbije u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine.

Lovci iz Lovačkog udruženja „Zlatibor“ su iskoristili lovni dan da pokupe otpad sa svojih terena i uklone divlje deponije. Osim nedelje, čajetinski lovci su smeće prikupljali i prethodnih dana i mali deo su doneli na uvid kod lovačke kuće.

„Zaštita životne sredine je jedno od osnovnih, bitnih pitanja svakog lovca u ovoj državi, pa samim tim i u našoj opštini. Svest ljudi za očuvanje životne sredine je toliko mala tako da smo imali pune ruke posla i danas i prethodna dva dana. Ovo što se danas vidi nije ni tri posto onoga što smo skupili,“

kaže Marko Pantović, sekretar LU „Zlatibor“. U akciji čišćenja smeća iz lovišta učestvovalo je oko 80 hiljada lovaca iz 128 lovačkih organizacija na teritoriji države, rečeno je iz Lovačkog saveza Srbije. Lovačko udruženje Zlatibor doprinelo je učešćem 180 lovaca sa idejom da se zaštiti priroda.

„Svaki ekosistem najviše uništava čovek u odnosu na ostale jedinke. Samim tim, prisustvo smeća uništava ekosistem mnogo više nego ijedna jedinka. Mislim da će ova naša akcija mnogo doprineti ekosistemima i zaštiti populacija divljači,“

poručuje Pantović. Pomoć lovcima u Čajetini pružili su radnici Parka prirode Zlatibor, a biorazgradive džakove koje je obezbedilo Udruženje plastičara Srbije uklonilo je KJP Zlatibor.

Izvor:zlatiborpress.rs/TV Čajetina

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Težak život u opustelom selu

Oglasna Tabla

BRAVO! AK „Pora“ osvojila 10 medalja na prvenstvu Srbije!

Oglasna Tabla

Krstina Grujičić srebrna na Finalu kupa Srbije u bacanju kugle

Oglasna Tabla

U petak konačna odluka o prenosu vlasništva nad Aerodromom „Ponikve“ na Republiku

Oglasna Tabla

Povećanje plata i penzija

Oglasna Tabla

Znao sve, a dva dana ćutao o nasilju u školskom dvorištu!

Oglasna Tabla

Cena skače iz sata u sat: Nafta skuplja 20 odsto, planeta se trese, ekonomije klize ka recesiji

Oglasna Tabla

Okrivljeni za ubistvo Save Grobara izneli odbranu: Božović i Čekićević se svađali ko je ubica, optuživali jedan drugog!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 17. septembar

Oglasna Tabla