13.7 C
Uzice
новембар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

„Sa lovcima do čiste Srbije“ (VIDEO)

Članovi Lovačkog udruženja „Zlatibor“ učestvovali su u akciji čišćenja pod nazivom „Sa lovcima do čiste Srbije“ koju je pokrenuo Lovački savez Srbije u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine.

Lovci iz Lovačkog udruženja „Zlatibor“ su iskoristili lovni dan da pokupe otpad sa svojih terena i uklone divlje deponije. Osim nedelje, čajetinski lovci su smeće prikupljali i prethodnih dana i mali deo su doneli na uvid kod lovačke kuće.

„Zaštita životne sredine je jedno od osnovnih, bitnih pitanja svakog lovca u ovoj državi, pa samim tim i u našoj opštini. Svest ljudi za očuvanje životne sredine je toliko mala tako da smo imali pune ruke posla i danas i prethodna dva dana. Ovo što se danas vidi nije ni tri posto onoga što smo skupili,“

kaže Marko Pantović, sekretar LU „Zlatibor“. U akciji čišćenja smeća iz lovišta učestvovalo je oko 80 hiljada lovaca iz 128 lovačkih organizacija na teritoriji države, rečeno je iz Lovačkog saveza Srbije. Lovačko udruženje Zlatibor doprinelo je učešćem 180 lovaca sa idejom da se zaštiti priroda.

„Svaki ekosistem najviše uništava čovek u odnosu na ostale jedinke. Samim tim, prisustvo smeća uništava ekosistem mnogo više nego ijedna jedinka. Mislim da će ova naša akcija mnogo doprineti ekosistemima i zaštiti populacija divljači,“

poručuje Pantović. Pomoć lovcima u Čajetini pružili su radnici Parka prirode Zlatibor, a biorazgradive džakove koje je obezbedilo Udruženje plastičara Srbije uklonilo je KJP Zlatibor.

Izvor:zlatiborpress.rs/TV Čajetina

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Našem Nemanji Kovačeviću uručena nagrada „Svetislav Milić“

Oglasna Tabla

Đorđe Balašević doživeo infarkt!

Oglasna Tabla

Uskoro naplata ulaska vozilima u Nacionalni park Tara

Oglasna Tabla

Razvojni psiholog: Uskraćivanje igre zarad ranog učenja veoma šteti deci

Oglasna Tabla

Sprečiti moguće posledice RSV virusa kod dece

Oglasna Tabla

Održana trbina „Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Saslušani osumnjičeni za krađu dokumenata iz srpske fabrike oružja: Trojica Srba i Albanac iza rešetaka 30 dana

Oglasna Tabla

Milutin je ispao iz čamca i stradao: Ronioci pronašli telo Užičanina koji se utopio u Zlatarskom jezeru

Oglasna Tabla

Ističe rok za plaćanje 4. rate poreza na imovinu

Oglasna Tabla