OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

„Sa lovcima do čiste Srbije“ (VIDEO)

Članovi Lovačkog udruženja „Zlatibor“ učestvovali su u akciji čišćenja pod nazivom „Sa lovcima do čiste Srbije“ koju je pokrenuo Lovački savez Srbije u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine.

Lovci iz Lovačkog udruženja „Zlatibor“ su iskoristili lovni dan da pokupe otpad sa svojih terena i uklone divlje deponije. Osim nedelje, čajetinski lovci su smeće prikupljali i prethodnih dana i mali deo su doneli na uvid kod lovačke kuće.

„Zaštita životne sredine je jedno od osnovnih, bitnih pitanja svakog lovca u ovoj državi, pa samim tim i u našoj opštini. Svest ljudi za očuvanje životne sredine je toliko mala tako da smo imali pune ruke posla i danas i prethodna dva dana. Ovo što se danas vidi nije ni tri posto onoga što smo skupili,“

kaže Marko Pantović, sekretar LU „Zlatibor“. U akciji čišćenja smeća iz lovišta učestvovalo je oko 80 hiljada lovaca iz 128 lovačkih organizacija na teritoriji države, rečeno je iz Lovačkog saveza Srbije. Lovačko udruženje Zlatibor doprinelo je učešćem 180 lovaca sa idejom da se zaštiti priroda.

„Svaki ekosistem najviše uništava čovek u odnosu na ostale jedinke. Samim tim, prisustvo smeća uništava ekosistem mnogo više nego ijedna jedinka. Mislim da će ova naša akcija mnogo doprineti ekosistemima i zaštiti populacija divljači,“

poručuje Pantović. Pomoć lovcima u Čajetini pružili su radnici Parka prirode Zlatibor, a biorazgradive džakove koje je obezbedilo Udruženje plastičara Srbije uklonilo je KJP Zlatibor.

Izvor:zlatiborpress.rs/TV Čajetina

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zdrava Srbija predala listu za lokalne izbore u Užicu

Oglasna Tabla

Voda tokom jela, dobra ili loša navika?

Oglasna Tabla

Umesto Projektne nastave prvacima se od septembra uvodi Digitalni svet

Oglasna Tabla

Užička svadba u vreme korone: Ljubav nije mogla da čeka

Oglasna Tabla

Srpski biznismen iz Čikaga otkrio zašto nije preuzeo Slobodu: Umesto spasa, Užičani se umalo ugasili

Oglasna Tabla

Podsećanje: Pre 13 godina u Domu kulture svečano otvoren bioskop; gost – Ljubiša Samardžić (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vreme danas: Mestimično sa kišom i pljuskovima, ponegde grmljavina

Oglasna Tabla

Zdrava večera za završetak dana

Oglasna Tabla

Konkurs za najbolje edukatore Srbije za 2020. je otvoren

Oglasna Tabla