3.7 C
Uzice
новембар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Sa Jelenom Tomašević dočekana Nova 2018., večeras Lexington bend na Zlatiboru (FOTO)

U najluđoj noći, noći ispraćaja stare 2017. i dočeka Nove 2018. godine TO „Zlatibor“ i opština Čajetina priredile su za posetioce i stanovnike planine još jedan koncert za pamćenje, čime se potvrdilo i opravdalo zašto je Zlatibor najposećeniji turistički centar u Srbiji.Sam doček Nove godine, odnosno novogodišnji program započeo je još oko 18 časova novogodišnjom predstavom „Ovca Rozi u vozu se vozi“ za najmlađe goste Zlatibora, kada je mališanima po završetku predstave Deda Mraz podelio prigodne poklone i slatkiše.

Glavni deo novogodišnje večeri bio je veličanstveni koncert Jelene Tomašević na prepunom „Kraljevom trgu“ sa početkom u 22 časa kome je predhodio nastup grupe „Džuboksi“ od oko 20 časova. „Džuboksi“ su pokrenuli atmosferu u pravom smeru i najavili ludu noć svojim repertoarom folk&roll-a, dok je sve to svojim izlaskom na scenu uveličala Jelena Tomašević-Bosiljčić koja je u ne tako hladnoj zlatiborskoj noći, povela svojim glasom i energijom preko 25 000 prisutnih na Kraljevom trgu u Novu 2018. Nizali su se hitovi: „Košava“, „Radio svira za nas“, „Život u koferima“, „Ime moje“, „Da mi je da mi se vrati“, „Okeani“ i mnoge, mnoge druge, kao što su „Mladiću moj“, „Danas sam luda“, „Muzika na struju“, „Daire“, dok je publika u glas pratila divu srpske muzike i svaku pesmu ispraćala velikim aplauzima i vriscima.
Nakon odbrojavanja poslednjih minuta u staroj 2017. Jelena je na oko pola sata ustupila binu trubačima Marka Gligorijevića, a veličanstveni vatromet je obasjao čitavu planinu.

U pratnji trubača Jelena i suprug Ivan igrali su sa publikom među kojom se na par mesta razvilo kolo, a potom je u prvom času Nove 2018. usledio nastavak koncerta, kada je Jelena odpevala još par pesama među kojima i „Ej dragi dragi Božurove sadi“ i „Vranjanku“.

Pored dočeka na otvorenom, oko 20000 gostiju Novu godinu je dočekalo u zlatiborskim hotelima, restoranima i kafićima, dok će se za reprizu Dočeka 2018. 01. januara pobrinuti „Leksinton bend“.

 

Izvor:http://www.zlatibor.org.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Obeležena godišnjica stradanja u Trezorima

Oglasna Tabla

U subotu 12. karate turnir „Užički pobednik 2019“

Oglasna Tabla

Milomir jednom rukom hrani suprugu i dva bolesna sina

Oglasna Tabla

Orah je unosan biznis: Ko zasadi ovo voće obezbedio je zaradu čak i potomcima

Oglasna Tabla

Kakva je budućnost „Budimke“: Novi vlasnici najavili investicije od pet miliona evra

Oglasna Tabla

Rezervatu prirode “Uvac” dva miliona za čuvanje i unapređenje zaštićenog područja

Oglasna Tabla

Za prvo dete dogodine trista hiljada dinara

Oglasna Tabla

Malina rodila i slatka je kao usred leta, zašto to nije dobro

Oglasna Tabla

Otvaranje pozorišne sezone u Kulturnom centru na Zlatiboru

Oglasna Tabla