9.5 C
Uzice
октобар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Sa Ivanom Žigon u šetnji među dinosaurusima

Iako nema snega, raspust je na Zlatibor ipak doveo turiste. Jedno od atraktivnih mesta koje poseduje sadržaje za sve sezone, Dino park, očarao je i glumicu Ivanu Žigon koja se ovih dana porodično odmara na Zlatiboru.

Ivanu Žigon, poznatu srpsku glumicu i ličnost koju prepoznajemo po dobrim delima, osnivača hora „Kosovski božuri“ i predsednicu Udruženja „Srpsko-ruskog prijateljstva“, susreli smo u trenutku predaha, kada je poželela da na Zlatiboru bude samo još jedna majka u šetnji sa sinom.

„Baš je lepo da smo se sreli ovde kod dinosaurusa“, pozdravlja nas Ivana kao stare prijatelje i nastavlja:“Ja volim u svemu da vidim neki simbol i znake. Ja sam mog tatu zvala dinosaurus jer je jedan od retkih na ovoj planeti bio preostao sa takvim duhom… I lepo je što deca ovde mogu da se upoznaju sa dinosaurusima, a sva deca vole dinosauruse. U stvari, svi ljudi koji čeznu za bilo kakvim odgovorom na sva pitanja i traže bilo kakav smisao, svi vole dinosauruse. Ali, ja sam prevashodno tu zbog sina koji voli ovde da dođe jer stvarno na Zlatiboru ima puno sadržaja za decu.“

13360004

Svoj predah na Zlatiboru uspela je da ostvari gotovo u zadnjem trenutku, jer joj poslovi i putovanja sa „Kosovskim božurima“ i drugi projekti ne daju baš mnogo vremena za odmor, ali joj je on i te kako dragocen na dvema planinama koje je opevao i Mihailo Ćupović.

„Leti sam na Tari i obožavam šetnje i na Tari, i na Zlatiboru. Kada mi je bilo najteže dolazila sam ovde i penjala se do Čigote, da pobedim… Da sebi kažem da sam pobedila“, dodaje Ivana.

Ne dovodi samo odmor ovu glumicu u zlatiborski kraj. Bila je rado viđen gost na nekoliko manifestacija u čajetinskoj opštini.

tripkova1

„ „Božuri“ su bili ovde pre desetak godina, a sećam se da smo se vi i ja sretali u Tripkovi, davno još“, podseća glumica pokazujući da joj manifestacija „Kulturno leto u Tripkovi“, kada je uz kolegu Nebojšu Kundačinu odigrala duodramu o Karađorđu , još traje u lepoj uspomeni. „Za Opštinu sam nastupala pre neku godinu, a „Kosovski božuri“ očekuju poziv koji, iako smo stalno na vezi sa prijateljima iz Čajetine, nikako da se ostvari… Eto, nadam se da će se ostvariti“.

Nakon Zlatibora, Ivanu Žigon i„Božure“ očekuje put u Rusiju, a potom i preko okeana, kao i režiranje obeležavanja godišnjice martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji.

zvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Likovna izložba“Tri kraljice mira i sloge“ 28. oktobra u Užicu

Oglasna Tabla

Nastavak „miholjskog leta“: U utorak jutro sveže, tokom dana toplo, a evo kada nas očekuje preokret

Oglasna Tabla

Svaki drugi lek kupljen preko interneta je lažan

Oglasna Tabla

Guslarsko veče 27. oktobra u Užicu

Oglasna Tabla

Rok i bluz festival „In wires“

Oglasna Tabla

Etno samit „TradicijaNova“

Oglasna Tabla

Požega: Ima da nas ima!

Oglasna Tabla

Osam medalja za karate klub „Uniline Sevojno“ u Čačku

Oglasna Tabla

“Krasnaja” Milica Ješić diplomirala u Sankt Peterburgu, pa se vratila u Srbiju da radi (VIDEO)

Oglasna Tabla