ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Ružić: Tokom onlajn nastave pružili smo isti kvalitet obrazovanja za svako dete u Srbiji

U okviru sesije “Digitalna transformacija i budućnost obrazovanja”, ministar prosvete Branko Ružić predstavio je funkcionisanje sistema obrazovanja u Srbiji tokom pandemije virusa korona, saopšteno je iz ministarstva.

“Od prvog trenutka kada smo proglasili vanredno stanje, 15. marta 2020. godine, organizovali smo onlajn učenje za sve nivoe obrazovanja. Uspeli smo da, bez dana odlaganja, pružimo isti kvalitet obrazovanja za svako dete u Srbiji, zahvaljujući pre svega, rezultatima postignutim u digitalizaciji pre kovid krize“, rekao je on.

Ministar je dodao da su nastavnici angažovani za snimanje časova, koji su se emitovali putem kanala RTS, RTV, kao i lokalnih televizijskih stanica. Škole su koristile različite platforme za komunikaciju sa učenicima.

Ministar Ružić je istakao da je Vlada Srbije obezbedila sredstva za digitalne učionice i da će ih do kraja godine biti više od trideset hiljada, te da zahvaljujući eUslugama koje su pružane u poslednjih nekoliko godina, građani nisu morali da napuštaju domove da bi završili mnoge obaveze za obrazovanje svoje dece.

Prema njegovim rečima neki od dugoročnih planova Republike Srbije su – poboljšanje strateškog i regulatornog okvira za razvoj digitalnog obrazovanja, osnaživanje nastavnika u korišćenju digitalnih tehnologija, podsticanje saradnje i razmene dobre prakse, poboljšanje povezanosti i obezbeđivanje odgovarajuće digitalne opreme za škole, učenike i nastavnike, kao i razvoj obrazovnog informacionog sistema. On je naglasio da se i svakodnevno pruža podrška svim akterima u obrazovanju, uz poštovanje epidemioloških mera.

Izvor: zelenaucionica.com

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце