ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Ružan prizor na ulicama Požege: Nepoznati počinioci otrovali pse lutalice

Požega – Psi lutalice neretko se mogu videti u centralnim ulicama opština, a njeni žitelji, naročito deca vrlo često su uplašeni i strahuju da prođu pored njih. Ipak, jedna scena zgrozila je sve, pošto su spas od pasa luatlica nepoznati počinitelji pokušali da pronađu tako što će životinje – otrovati, piše agencija RINA.

„Od pre nekoliko dana nepoznati počinioci na jedan nehuman način, postavljanjem otrovnih mamaca, želeli su da reše opštinu Požega ovih pasa lutalica. Mi smo već zabeležili osmi slučaj da je neko otrovao pse lutalice, obavestili smo nadležne organ, upravu kao i komunalno preduzeće kako bi šinterska služba delovala na terenu i uklonila leševe i psi bili odneti na obdukciju“, rekla je Zorica Gavrilović, predsednica Udruženja za zaštitu životinja „Spasa“ iz Požege.

U Požegi postoji azil za pse, ali i pored toga dolazi do peridočnih pojava većeg broja pasa lutalica na centralnim gradskim ulica, koji u ovom zimskom periodu mogu predstavljati veći problem, jer hranu jako teško pronalaze.

„Po meni to je samo kriv ljudski faktor, imate dosta neodgovonih vlasnika koji imaju kućnog ljubimca vremenom ili im dosadi ili se sele pa im više nije potreban i jednostavno ih puste na ulicu, što kasnije postaje još veći problem“, naglasila je Zorica.

U udruženju ističu da su preduzeli sve mere i obavestili nadležne organe sa kojima ovoga puta imaju dobru saradnju.

„Što se tiče Zo higijene u Požezi uspeli smo da napravimo neki dogovor da tokom sedmice uđemo u azil, slikamo pse i da nam objasne odakle su ti psi došli, sa koje teritorije i da li su za udomljavanje“, izjavila je Zorica Gavrilović.

Iako se psi lutalice najčešće zadržavaju na gradksim ulicama, pored ugostiteljskih objekata i škola jer tu njapre mogu pronaći hranu, u udruženju „Spasa“ još jednom ističu das rešenje za ovaj problem svakako nije njihovo nasumično trovanje, jer to može dovesti do mnogo drastičnijih posledica.

Izvor: GZS

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Истиче рок за регистрацију тротинета, казне и до 120.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због радова данас обустављен саобраћај на деоници Лучани – градско гробље

ОГЛАСНА ТАБЛА

Држава помаже опстанку села – пријепољско Осоје добило асфалт

ОГЛАСНА ТАБЛА

Све је спремно за противградну сезону, набављено преко 23.000 ракета

ОГЛАСНА ТАБЛА

Корисници црногорских ТАГ уређаја од данас без заустављања на наплатним станицама у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Трка „Небески висови“ у суботу 20. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас веома топло, а онда нагла промена времена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грејна сезона званично се завршава данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 83. годишњица од херојске одбране Ужица у априлском рату 1941. године

ОГЛАСНА ТАБЛА