OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Ružan prizor na ulicama Požege: Nepoznati počinioci otrovali pse lutalice

Požega – Psi lutalice neretko se mogu videti u centralnim ulicama opština, a njeni žitelji, naročito deca vrlo često su uplašeni i strahuju da prođu pored njih. Ipak, jedna scena zgrozila je sve, pošto su spas od pasa luatlica nepoznati počinitelji pokušali da pronađu tako što će životinje – otrovati, piše agencija RINA.

„Od pre nekoliko dana nepoznati počinioci na jedan nehuman način, postavljanjem otrovnih mamaca, želeli su da reše opštinu Požega ovih pasa lutalica. Mi smo već zabeležili osmi slučaj da je neko otrovao pse lutalice, obavestili smo nadležne organ, upravu kao i komunalno preduzeće kako bi šinterska služba delovala na terenu i uklonila leševe i psi bili odneti na obdukciju”, rekla je Zorica Gavrilović, predsednica Udruženja za zaštitu životinja „Spasa“ iz Požege.

U Požegi postoji azil za pse, ali i pored toga dolazi do peridočnih pojava većeg broja pasa lutalica na centralnim gradskim ulica, koji u ovom zimskom periodu mogu predstavljati veći problem, jer hranu jako teško pronalaze.

“Po meni to je samo kriv ljudski faktor, imate dosta neodgovonih vlasnika koji imaju kućnog ljubimca vremenom ili im dosadi ili se sele pa im više nije potreban i jednostavno ih puste na ulicu, što kasnije postaje još veći problem”, naglasila je Zorica.

U udruženju ističu da su preduzeli sve mere i obavestili nadležne organe sa kojima ovoga puta imaju dobru saradnju.

“Što se tiče Zo higijene u Požezi uspeli smo da napravimo neki dogovor da tokom sedmice uđemo u azil, slikamo pse i da nam objasne odakle su ti psi došli, sa koje teritorije i da li su za udomljavanje”, izjavila je Zorica Gavrilović.

Iako se psi lutalice najčešće zadržavaju na gradksim ulicama, pored ugostiteljskih objekata i škola jer tu njapre mogu pronaći hranu, u udruženju „Spasa“ još jednom ističu das rešenje za ovaj problem svakako nije njihovo nasumično trovanje, jer to može dovesti do mnogo drastičnijih posledica.

Izvor: GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potresna ispovest Ivane iz Užica: Tata mi je dva puta dobio koronu, prvi put je jednom kinuo. Drugi put je umro

Oglasna Tabla

Ove nedelje pojačana kontrola prekoračenja brzine, od srede “Spid maraton”

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 20. april

Oglasna Tabla

Narodna stranka: Iskopavanje litijuma ugrožava celu Srbiju

Oglasna Tabla

Kon: U Beogradu se skoro stiglo do kolektivnog imuniteta

Oglasna Tabla

Najbolje užičko – Dejan Petrović, ambasador srpske trube

Oglasna Tabla

Vodostaj Zovinskog jezera u opadanju, meštani uplašeni od pokretanja klizišta

Oglasna Tabla

Ko je bila najstarija srpkinja koja je preminula u 109. godini: Nadežda se družila sa Desankom Maksimović, nije pila ni pušila

Oglasna Tabla

Hleb treba poštovati: Snažne reči patrijarha Pavla promeniće vas iz korena

Oglasna Tabla