18.8 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Ruski jezik odlučuje o rukovođenju Ponikvama

Na konkursu za izbor direktora JP „Aerodrom Ponikve” kandidate je o znanju ruskog ocenjivao profesor italijanskog jezika. 

Posle dužeg zastoja u radovima na završnoj obnovi aerodroma „Ponikve” kod Užica uskoro počinju novi poslovi: ograđivanje ove vazdušne luke i aerodromskog kompleksa, o čemu je nedavno raspisana javna nabavka za izvođenje radova sa rokom podnošenja ponuda do 1. novembra.

A u toku je, već pola godine, i konkurs za izbor direktora užičkog JP „Aerodrom Ponikve”, koji će, kako stoje stvari, verovatno biti poništen. I to iz nesvakidašnjeg razloga.

Naime, na dnevnom redu predstojeće sednice Skupštine grada Užica, zakazane za 12. oktobar, nalazi se i predlog o stavljanju van snage Odluke o raspisivanju javnog konkursa za izbor direktora JP „Aerodroma Ponikve”, odnosno o poništavanju tog konkursa raspisanog 23. marta ove godine. U najavi sednice iz gradske uprave javnosti je dostavljeno i obrazloženje Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad Užice.

Ta komisija navodi da je na svojoj sednici 3. oktobra usvojila prigovor Zorana Kovačevića, jednog od učesnika u postupku za izbor kandidata za imenovanje direktora JP „Aerodrom Ponikve”, pa predložila gradskoj skupštini da poništi konkurs.

Pri tome, najpre se nabraja ono što se u izbornom postupku kod kandidata ocenjuje: stručna osposobljenost stečena visokim obrazovanjem, radno iskustvo, znanje stranih jezika, poznavanje rada na računaru, veštine kandidata analitičkog rezonovanja i logičnog zaključivanja, veštine rukovođenja, organizacionih sposobnosti, strateškog planiranja i upravljanja, upravljanja resursima… Uz napomenu da znanje stranih jezika, poznavanje rada na računaru i veštine kandidata komisija ocenjuje na osnovu nalaza stručnih lica.

„Izborni postupak za izbor direktora JP ’Aerodrom Ponikve’ sprovodio se između tri kandidata. Provera znanja stranog jezika je za dva kandidata vršena iz ruskog, a za jednog iz engleskog jezika. Zoran Kovačević je podneo komisiji prigovor na proveru znanja ruskog jezika budući da je ruski ocenjivao profesor italijanskog jezika.

Uvidom u nalaz koji je komisiji dostavljen utvrđeno je da je isti potpisalo stručno lice sa naznakom zanimanja ’profesor italijanskog jezika’, kao i da je za oba kandidata dostavljena kvalifikacija ’delimično zadovoljava’, što se u skladu sa uredbom ocenjuje ocenom 2.

Komisija je mišljenja da ovakav nalaz ne može biti merodavan za ocenjivanje kandidata i da poznavanje ruskog jezika može ocenjivati isključivo profesor ruskog”, navedeno je u zaključku komisije (s potpisom njene predsednice Miline Matić), koja je, prihvativši prigovor, Skupštini grada predložila da raspiše novi konkurs za izbor direktora JP „Aerodrom Ponikve”.

Podsećanja radi, u proteklih šest godina koliko postoji JP „Aerodrom Ponikve”, ova vazdušna luka je razminirana, značajno obnovljena, dobila novu pristanišnu zgradu i sa njene piste poleću i sleću manje letilice. Javnim preduzećem „Aerodrom Ponikve” od osnivanja rukovodi Saša Savić, koji se i na pomenutom konkursu kandidovao za direktora.

Izvor:politika.rs/ Branko Pejović

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U 65 škola programi za obrazovanje odraslih

Oglasna Tabla

Tehnološki požar u fabrici u Lučanima, povređena dva radnika

Oglasna Tabla

Berba završena, a rod maline još uvek neisplaćen

Oglasna Tabla

Užas u osnovnoj školi! Đak tukao direktora sedištem od bicikla: Prvo ga je udario u glavu, a zatim mu zadao više udaraca pesnicama!

Oglasna Tabla

Od 1. januara u prodavnicu s cegerom: Evo koliko koštaju papirne, biorazgradive i pamučne kese

Oglasna Tabla

Porodica Seladin sa suzama gledala kako im je dom sravnjen do temelja, bolesnu Suzanu na nosilima izneli pre rušenja

Oglasna Tabla

Samo Zlatiborcu odobren izvoz u Rusiju, ostali još pod zabranom

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – “Dugonja,Trbonja i Vidonja“

Oglasna Tabla

„Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“ na Gradskom trgu

Oglasna Tabla