ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

„РТС звук“ на Златибору – одржан концерт народне музике уз легендарне извођаче

У петак вече, 25. августа, на летњој позорници Краљевог трга одржан је концерт народне музике „РТС звук“. Организован поводом два велика јубилеја, 99 година трајања и успеха Радио Београда и 60 година Музичке продукције РТС-а, овај концерт представља врхунац летњег културног календара. Радио телевизија Србије потрудила се да свим посетиоцима пружи незаборавно искуство и два сата квалитетног музичког програма.

На златиборској летњој позорници наступила су легендарна имена домаће естрадне сцене. Концерт су отвориле Јелена Броћић и Мирјана Алексић, а за златиборску публику запевали су Данка Стојиљковић и Чеда Марковић, Снежана Ђуришић и Радиша Урошевић, Ана Бекута и Раде Јоровић. Бројна публика уживала је у ванвременским хитовима и добро познатим звуцима народне музике. Ређале су се песме попут „Ај берем грожђе“, „Беле раде“, „И да се врате године младе“, „Певам за љубави старе“, „Вратићу се“, „Куће мале кречене у бело“, „Ти си жена мог живота“, „Златиборске зоре“ и многе друге. Репертоар је обухватао широк спектар песама, од оних носталгичних и емотивних, до веселих и ритмичких. Изванредне изведбе, више десетина хиљада посетилаца и сјајна атмосфера потврдили су зашто су ова естрадна имена, постала симболи народне музике, а њихове песме радо слушане и певане широм Србије и региона.

Концерт је на Краљевом тргу окупио посетиоце свих узраста, што је само још један од доказа да је богато наслеђе народне музике дубоко уткано у срце српског народа и да се љубав према овој врсти музике преноси генерацијама.

Музички доживљај на Краљевом тргу употпунили су музичари Народног оркестра РТС-а по управом Владе Пановића. Врхунац вечери био је наступ трубачког оркестра Марка Трнавца, уз чије је Ужичко и Влашко коло заиграла публика. 

Водитељи програма били су добро познати гласови Радио Београда, новинари и уредници Александра Паладин и Ненад Камиџорац.

За све оне који 25. августа нису били на Краљевом тргу, РТС је организовао директан пренос на Првом програму Радио Београда и одложени пренос на Првом програму РТС-а и РТС Планети, од 21 час и 45 минута. 

Концерт је организовала Радио телевизија Србије, уз сарадњу са општином Чајетина и Туристичком организацијом Златибор. 

Иако је до краја августа остало свега неколико дана, све посетиоце Златибора у наредним данима очекује богат забавни програм. Већ у суботу, 26. августа на Краљевом тргу биће одржан концерт џез музике Александра Томића. У недељу 27. августа љубитељи спорта моћи ће да прате турнир у Текболу и хуманитарно надметање у брзом шутирању тројки. У златиборском селу Трипкова за викенд се одржава манифестација „Дани Трипкове“ са богатим културно-уметничким програмом.

Сва дневна дешавања на Златибору и околини, као и сервисне информације можете у сваком тренутку пронаћи на web платформи златибор.ливе.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радник са просечном платом за литар уља ради 25 минута, за веш машину осам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Константан пад производње и прераде кромпира у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

У току Јавни позив за подстицаје за набавку опреме и механизације у сточарској производњи, подношење захтева до другог октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње исплата једнократне помоћи за 1,1 милион деце у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА