ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Роминг је Србији укинут за четири земље: Погледајте цене позива и порука за остале дестинације

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Од 1. јула прошле године нема роминга за Северну Македонију, Албанију, Црну Гору и БиХ.

То значи да грађани Србије у овим земљама и овог лета могу да користе услуге мобилне телефоније и интернет по домаћим ценама, преноси Данас.

Грчка као омиљена летња дестинација српским туристима још увек није на овом списку, али домаћи оператери за њу већ имају одређене попусте.
Позитиван знак дао је недавно и министар туризма из ове земље Василис Кикилиас, који је приликом посете Србији прошле недеље рекао да ће они „дати све од себе да утичу на оператере у Грчкој да роминг укину или смање тарифе“.

У међувремену, сезона летовања почиње, а пре него што се крене на пут савет оператера је да се погледају роминг пакети и услуге и свакако у пословницама или на интернету распита о томе шта колико кошта и шта су најповољније опције како после не би било изненађење рачунима.

У зависности од иностране дестинације и врсте саобраћаја, сви мобилни оператери у Србији нуде неколико различитих опција.

У МТС-у позив из Црне Горе, БиХ, Северне Македоније или Албаније ка Србији или некој од ових дестинација је 11,90 динара, долазни позив је бесплатан, СМС порука је 5,90 динара, а мегабајт интернета динар. У случају припејд корисника све цене су исте осим што се интернет у том случају наплаћује 61,4 динара по мегабајту.

У случају Грчке, позив из ове земље Србији кошта 19,06 динара, долазни је 3,58 динара, порука је четири динара, а интернет динар. У случају да се из Грчке зове нека друга дестинација минут позива је 102 динара.

За земље које су у првој зони, попут Хрватске или Бугарске, одлазни позиви су 102 динара по минуту, долазни 36, СМС је 24 динара, а мегабајт интернета 614,40 динара. За оне који одлуче да користе роминг у Аустрији, Француској, Шпанији, Италији, на Малти или Турској, одлазни позив коштаће 150 динара, а долазни 42, порука је 30 динара, а интернет 737 динара по мегабајту.

Државе су подељене у пет зона, а једна од омиљених дестинација међу нашим туристима Египат је у четвртој зони што значи да је одлазни позив из ове земље у било ком правцу 360 динара, долазни је 90 динара, порука 48 динара.

Yеттел нуди неколико опција, а препоручује роминг тарифу до краја дана, с тим што има две у понуди, у једној је 10 МБ интернета у другој 50 мегабајта.

У случају прве опције за земље из прве зоне успостава везе је 89,90, цена минута је 54,90, порука 32,90 динара, а пакет кошта 1.090 динара, што значи када се дође до те цифре неће моћи да се троши преко тога. За опцију са више интернета цена је 4.490 динара, док је за земље из зоне два у којој је већина држава ЕУ, пакет са 50 МБ интернета 12.990 динара. Са пет пута мање интернета, роминг пакет за ове дестинације кошта 3.290 динара.

И у овој мрежи за Грчку важе други аршини и од 1. јула прошле године цене одлазних позива из Грчке су 49,9 динара, долазних позива 11,9, СМС кошта 4,9 динара, а интернета динар по мегабајту.

У компанији А1 цена роминга за Грчку је 49 динара за позив, било да је долазни или одлазни, 14,9 динара је СМС, а динар интернет. За нешто даље дестинације попут Турске или Шпаније позиви су 99 динара, исто толико кошта и 100 килобајта интернета, док је порука 29 динара.

Одлазни и долазни позиви за Египат су 199 динара, толико је и 100 килобајта интернета, док је порука 49 динара.

Извор:Данас

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји

Уручена Златна повеља књижевници Мирјани Ранковић Луковић

Ново радно време Голд гондоле од 4. марта

„На трци се тркај, не у саобраћају“

Реконструкција водене куле на Старом граду кроз програм ЕУ ПРО Плус

Временска прогноза за суботу – 2. март

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)