5.8 C
Uzice
децембар 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA INTERVJUI

‘’Rock In Užice’’

Ovog vikenda, u subotu 7. Oktobra, Ride to Rock organizuje živu svirku u GKC-u pod nazivom ‘’Rock In Užice’’ a nastupiće 2 benda iz Srbije i jedan iz Sarajeva. Sastali smo se sa osnivačima udruženja Ride to Rock (RTR) kako pi smo saznali više detalja o samoj organizaciji, na čemu rade i kakvi su im planovi za budućnost.

OT: Za početak, šta je ili ko je Ride to Rock?

RTR:
U suštini, RTR je koalicija ljubitelja bluz, rok i metal muzike koji podrzavaju i zalažu se za opstanak rok kulture, ne samo kao muzičkog pravca već kao načina razmišljanja i življena uopšte. RTR povezuje i promoviše bendove sa prostora Balkana organizujući muzičke manifestacije na kojima nastupaju domaći i internacionalni muzičari. Imamo centrale i članove u Srbiji, Makedoniji i Rumuniji, za sada, ali nas pokret i ideja rastu svakodnevno tako da nije neskromno reći da se RTTR lagano širi Evropom. Zahvaljujući internetu, do nas se lako dolazi, prvenstveno putem Fejsbuka.

Srbija- https://www.facebook.com/ridetorockserbia/?ref=bookmarks

Makedonija- https://www.facebook.com/ridetorockmacedonia/?ref=bookmarks

Rumunija- https://www.facebook.com/RidetoRockRomania/?ref=bookmarks

Evropa- https://www.facebook.com/ridetorockeurope/?ref=bookmarks

OT: Recite nam nešto više o svirci koja se održava u subotu 7.10. u GKC?

RTR:
Užička publika će u subotu moći da vidi 3 odlična rock benda. Svirku će otvoriti užičkoj publici poznat domaći bend Vs Logic. Zatim nastupaju sarajevski Diving Hill i na kraju, kao zvezde večeri, bend iz Kovina, Counterignition. Očekuje se i nastup našeg talentovanog sugradjanina, Maksima Kostadinova, na basu. Publika koja pomno prati dešavanja na domaćoj i ex-yu rock i metal sceni sigurno je upoznata sa radom i kvalitetima navedenih bendova. Sa druge strane, oni kojima je sve ovo novo, imaju odličnu priliku da se upoznaju sa repertoarom mladih metal snaga sa naših prostora. Pozivamo što više uičana ali i ljudi iz drugih mesta i gradova, ukoliko su u prilici, da dođu u subotu i prisustvuju ovom svojevrsnom spektaklu.

OT: Sa namerom da našim čitaocima priblizimo rad RTR, recite nam sa kojim bendovima sarađujete i šta ste od muzičkih manifestacija do sada organizovali?

RTR:
Ride to Rock organizuje čitav niz različitih muzičkih manifestacija pri čemu sarađujemo sa mnogo različitih bendova, izvođača i vlasnika muzickih klubova i to svuda po Makedoniji (Ohrid, Skopje, Kumanovo), Rumuniji i Srbiji (Užice, Čačak, Kragujevac, Niš). Što se bendova tiče, nabrojaću samo neke od onij sa kojima smo dosada sarađivali ili sarađujemo – BRAT (Užice), The Backdoor Band (Ohrid), Axecutor (Sofija), Jenner (Beograd), Najda (Niš), Motorcharge (Kragujevac), Playdown (Aranđelovac), Deadly Mosh (Kragujevac), Revolution (Niš), Opposite Ways (Niš), Sooma (Švajcarska), PogonBGD (Beograd)…

 Naglasio bih da smo ove godine, u Julu mesecu, organizovami naš prvi godišnje trodnevni muzički festifal u Nišu, pod nazivom Rock In Niš. Imali smo preko 25 bendova i izvođača sa domaće i internacionalne scene. Ono što nas posebno raduje jeste da smo među posetiocima imali i ljude sa strane, iz Makedonije, Bugarske i ostalih delova Srbije. Dolazili su podjednako mlađi i stariji posetioci i za nas je to znak da smo na dobrom putu. U toku su planovi i pripreme za organizaciju narednog Rock In Niš festivala, u Julu iduće godine gde očekujemo još veću grupu izvođača i posetilaca. Delić atmosfere možete pogledati na sledećem linku: https://www.facebook.com/ridetorockeurope/videos/1492647047469478/

OT: Kao organizaciju, šta vas pokreće i na koji način bi neko ko je zainteresovan za saradnju sa RTR mogao da vam pomogne ili ima koristi od te saradnje?

RTR:
Ride to Rock je, kako što sam na početku i rekao, skupina fanova rock muzike i rock filosofije načina življenja. Tu leži ključ naše snage i uspehaiskrenost i posvećenost onome što radimo. Bendovi sa kojima sarađujemo i fanovi koji posećuju naše svirke su naše najveće vrednosti i njihove interes stavljamo ispred naših. Unutar naše organizacije imamo šarenoliku ekipu bendova, na različitim nivouima razvoja, imamo i sponzore, velike i male, domaće i internacionalnesve ih tretiramo kao pođdnako važne i bitne za rad i uspeh RTR. Možda će vam biti neobično da kažem da se mi, unutar organizacije, međusobno šalimo kako RTR u stvari posluje sa gubitkom obzirom da se prvo namiruju obaveze prema izvođačima i bendovima, vlasnicima klubova a za nas, ako nešto ostaneodlično, ako ne – srca su nam puna.

OT: Kako i gde vidite RTR u naredne 2 godine?

RTR:
Bilo bi lepo da imamo kristalnu kuglu, i naš unutar organizacije zanima gde ćemo biti za 2 godine od sada ali šta god da se desi i gde god da budemo bila u roku od 2 godine, jedno je sigurnoodlične svirke, letnji festivali, mnoštvo dobrih bendova i iskrenih ljubitelja roka. Pozivamo vas da budete deo RTR, ispratite nas putam Fejsbuka ili još bolje – dođite na neku od naših svirki.

    

OT: Otkuda RTR baš u Užicu?

RTR:
Što se tiče Srbije, Užice nam dođe nešto kao baza, generalštab. Ovde imamo dosta naših članova i pristalica, planiramo uskoro saradnju i pronalaženje novih sponzora, bavimo se i humanitarnim radom, siguran sam da će se u Užicu tek čuti za nas. Mi smo tu, na zemlji sa obe noge, obični momci iz naroda, kako se to ovde kaže. Svako je dobrodošao da na neki način doprinese radu organizacije. OT:Da li RTR ima neki moto? RTR: Da, naravno… Dozvolite da to bude na engleskom: “Where rock and roll comes alive” Dođite na neku od naših svirki, videćete i razumećete šta to znači.

OT: Sa kojim bendovima sarađujete u Užicu?

RTR:
Pominjali smo već velike nade užičke scene, bend BRAT sa kojima imamo odličnu saradnju i bratsko razumevanje za ono što radimo. Tu su i prekaljeni borci za rock/bluz The Highlanders i uvek atraktivni Nikad Spremni koji sa kojima je i počelo naše proširenje sa Makedonije i Rumunije na Užice i Srbiju. U u planu je saradnja sa još nekoliko mladih i neafirmisanih bendova i izvođača. Basista Maksim Kostadinov je jedan od njih, u njega polažemo velike nade. OT:Za kraj, imate li nešto da poručite širokom rokerskom auditorijumu? RTR: Za početak bih poručio pivo, onako hladno da bude a za kraj – dođite na svirku sada u subotu, podržite dešavanje i budite deo nas, nećete zažaliti.

Ride to Rock šalje svoju ljubav i zahvalnost svima vama, ustanovi GKC, svim bendovima sa kojima sarađujemo, braći i sestrama, fanovima, ekipi Old Bones. Pozdrav svima!

Užice Oglasna Tabla

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Turski vozač kamiona „zaglavljen“ u Sevojnu već sedam dana, naši policajci mu napisali kaznu od 11.500 evra

Oglasna Tabla

Šajkača se ne skida čak ni pred kraljem – kako je Moma Kapor objasnio suštinu Srba

Oglasna Tabla

Danas pretežno oblačno, ponegde sa kišom, na visokim planinama moguć slab sneg

Oglasna Tabla

Horor film na srpski način: Mladi Zlatiborci radili „štapom i kanapom“ i uspeli nemoguće

Oglasna Tabla

Sve spremno za zimsku turističku sezonu na Zlatiboru

Oglasna Tabla

„Grand Hotel Tornik“ Zlatibor – dobitnik nagrade „Turistički cvet“

Oglasna Tabla

Postignut dogovor Vlade i radnika Pošte

Oglasna Tabla

AUTO-PUTEM od Požege do granice sa BIH – Evo kuda će prolaziti nova saobraćajnica (MAPA)

Oglasna Tabla

Tribina o lečenju uznapredovalog raka dojke sutra u Užicu

Oglasna Tabla