OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

РИК усвојио решење о додели посланичких мандата, следи заказивање конститутивне седнице

Републичка изборна комисија усвојила је на данашњој седници решење о додели мандата народним посланицима Скупштине Србије.

Према том решењу ће у посланичке клупе сести 120 посланика са изборне листе „Александар Вучић – Заједно можемо све“, изборној листи „Мариника Тепић – Уједињени за победу Србије“ припало је 38 посланичких места, листи „Ивица Дачић – Премијер Србије“ 31 посланичко место, док је листи „Др Милош Јовановић – Нада за Србију“, према резултатима избора, припало 15 посланичких места.

Коалиција „Морамо“, коју чине покрет Не давимо Београд, Отворена грађанска платформа АКЦИЈА и Еколошка акција има 13 посланичких места, листа „Бошко Обрадовић – Српски покрет Двери -ПОКС – Милош Парандиловић – Патриотски блок за обнову Краљевине Србије“ 10 посланичких места, колико и листа „Милица Ðурђевић Стаменковски – Српска странка Заветници“.

Пет посланичких места припало је листи „Савез војвођанских Мађара“, три листи „Муфтијин аманет – СПП – Усаме Зукорлић“, два листи „Заједно за Војводину – Војвођани – Демократски савез Хрвата у Војводини – Заједно за Војводину“, колико и листи „СДА Санџака – Др Сулејман Угљанин“ и једно „Коалицији Албанаца Долине“.

Решење је донето једногласно, а у четвртак ће извештај бити предат Скупштини Србије.

Подсетимо, Републичка изборна комисија прогласила је коначне резултате парламентарних избора тек прошле недеље, 5. јула, након што је окончано више пута поновљено гласање на бирачком месту број 6 у Великом Трновцу, у општини Бујановац.
На изборе је, како је објавила Републичка изборна комисија, изашло 3.810.559 уписаних бирача. Од укупно 19 изборних листа, колико их је било на овогодишњим изборима, 12 је прешло цензус.

У складу са Уставом, председник Скупштине у претходном сазиву, заказаће конститутивну седницу на којој ће бити потврђени мандати народних посланика и то у року од 30 дана од дана објављивања коначних резултата.

Лидер Социјалистичке партије Србије (СПС) и председник Скупштине Србије у техничком мандату Ивица Дачић изјавио је да већ тече рок од 30 дана за одржавање конститутивне седнице парламента, али да не може да закаже седницу док од Републичке изборне комисије (РИК) добије уверења о додели мандата.

У претходних неколико недеља у више наврата могле су да се чују најаве да ће најава да ће Народна скупштина да буде формирана до краја јула. Тек са формирањем Скупштине, тече рок од три месеца за формирања Владе Србије.

Тањуг

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сунчан и топао летњи дан у Србији: Највиша дневна температура 35 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због кријумчарења наркотика у Пријепољу ухапшен пар из Подгорице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац теже повређен након пада са мотора у Бродареву

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Браниславом Митровићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

РЕКОРД У УЖИЦУ! 3.200 људи на Слободи, само за 50 људи мање него ли у читавом колу Суперлиге!

ОГЛАСНА ТАБЛА