Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

РИК усвојио решење о додели посланичких мандата, следи заказивање конститутивне седнице

Републичка изборна комисија усвојила је на данашњој седници решење о додели мандата народним посланицима Скупштине Србије.

Према том решењу ће у посланичке клупе сести 120 посланика са изборне листе „Александар Вучић – Заједно можемо све“, изборној листи „Мариника Тепић – Уједињени за победу Србије“ припало је 38 посланичких места, листи „Ивица Дачић – Премијер Србије“ 31 посланичко место, док је листи „Др Милош Јовановић – Нада за Србију“, према резултатима избора, припало 15 посланичких места.

Коалиција „Морамо“, коју чине покрет Не давимо Београд, Отворена грађанска платформа АКЦИЈА и Еколошка акција има 13 посланичких места, листа „Бошко Обрадовић – Српски покрет Двери -ПОКС – Милош Парандиловић – Патриотски блок за обнову Краљевине Србије“ 10 посланичких места, колико и листа „Милица Ðурђевић Стаменковски – Српска странка Заветници“.

Пет посланичких места припало је листи „Савез војвођанских Мађара“, три листи „Муфтијин аманет – СПП – Усаме Зукорлић“, два листи „Заједно за Војводину – Војвођани – Демократски савез Хрвата у Војводини – Заједно за Војводину“, колико и листи „СДА Санџака – Др Сулејман Угљанин“ и једно „Коалицији Албанаца Долине“.

Решење је донето једногласно, а у четвртак ће извештај бити предат Скупштини Србије.

Подсетимо, Републичка изборна комисија прогласила је коначне резултате парламентарних избора тек прошле недеље, 5. јула, након што је окончано више пута поновљено гласање на бирачком месту број 6 у Великом Трновцу, у општини Бујановац.
На изборе је, како је објавила Републичка изборна комисија, изашло 3.810.559 уписаних бирача. Од укупно 19 изборних листа, колико их је било на овогодишњим изборима, 12 је прешло цензус.

У складу са Уставом, председник Скупштине у претходном сазиву, заказаће конститутивну седницу на којој ће бити потврђени мандати народних посланика и то у року од 30 дана од дана објављивања коначних резултата.

Лидер Социјалистичке партије Србије (СПС) и председник Скупштине Србије у техничком мандату Ивица Дачић изјавио је да већ тече рок од 30 дана за одржавање конститутивне седнице парламента, али да не може да закаже седницу док од Републичке изборне комисије (РИК) добије уверења о додели мандата.

У претходних неколико недеља у више наврата могле су да се чују најаве да ће најава да ће Народна скупштина да буде формирана до краја јула. Тек са формирањем Скупштине, тече рок од три месеца за формирања Владе Србије.

Тањуг

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Обележен јубилеј Педагошког факултета Ужице, 30 година успешног постојања и рада

ОГЛАСНА ТАБЛА

Маме су закон: Удружење покренуло петицију за допуну Закона о раду

ОГЛАСНА ТАБЛА

ССП Ужице: Грађани незадовољни начином обрачуна рачуна за изношење смећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворено са грађанима о новом нацрту Одлуке за програм “Удружимо се “ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело заказивање термина за упис у школу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Трибина „Да нам школа буде сигурна“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Прва епизода нове кампање „У загрљају Златибора“ – Ски центар „Торник“

ОГЛАСНА ТАБЛА

“Веселе осамдесете” у Градском културном центру

ОГЛАСНА ТАБЛА

Наставак сарадње у оквиру пројекта Реформа локалних финансија

ОГЛАСНА ТАБЛА