OГЛАСНА ТАБЛА
Uncategorized УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Риболовац и његов син за длаку избегли смрт у кањону Ђетиње

Тресао сам се као прут… Ноге су ми се одсекле… Страх ме је стигао тек кад смо са безбедне удаљености схватили да смо могли да погинемо и да су нас секунде делиле од смрти.

Ово су речи Ивана Бакића (34) из Ужица који је са петогодишњим сином, како каже, данас умало страдао у кањону Ђетиње када се се са брда отиснула огромна количина камења која се преко шеталишта откотрљала у реку и успут оштетила асфалтни пут и поломила заштитну ограду.

Умало кобни догађај збио се иза седмог тунела на потезу Ђетиње званом Скакавци, на око пет километара од Ужица према Стапарској бањи.

– Кренули смо аутомобилом ка мом омиљеном месту на пецање и успут се зауставили на проширење да осмотримо прилике на делу реке где се такође добро лови. Нисмо прешли ни 20 корака, а чули смо некакву ломљаву. Погледао сам назад и видео да са брда, са висине око 200 метара, лети камење, огромна количина, велике стене. Зграбио сам дете у наручје и побегао. Сами нас је Бог сачувао – испричао је за „Блиц“ Бакић.

Камена лавина је, прича, пролетела тик испред његовог аутомобила, оштетила пут и поломила ограду између шеталишта и реке.

Он указује да се на овом делу шеталишта често дешавају одрони, а да више не постоји никакав знак који упозорава на ову врсту опасности. Треба имати на уму да је ово омиљено шеталиште Ужичана и да кроз клисуру Ђетиње дневно прође и много деце која шетају, трче, возе бицикле, ролере.

– Велики проблем је рампа на улаз у кањон. Она је подигнута током ноћи до ујутро у осам, а затим од 14 до 15 сати. У осталим деловима дана саобраћај кроз кањон је забрањен. Због тога летос умало није изгубљен један дечји живот. Дечака који је пао са бицикла, ударио главом у подзиду и упао у реку спасао је један рибар који га је изнео на рукама до кола и одвезао у болницу. Све се десило у доба дана када је саобраћај био забрањен и када хитна помоћ није могла санитетом да уђе у кањон. Срећна околност је да рампа није била закључана и да је рибар са повређеним дечаком могао да оде до болнице – каже Иван Бакић.

Извор: www.blic.rs/V.LOJANICA

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla

Следи повећање плата у јавном сектору, војсци чак 25 одсто, а пензионери ће бити посебно задовољни

Oglasna Tabla

Oсетно хладније са пљусковима и грмљавином

Oglasna Tabla

Кромпир у Србији у јуну скупљи 152,6 одсто него пре годину дана, риба 74,4 одсто

Oglasna Tabla

Бензин у Србији појефтинио четири, а дизел два динара

Oglasna Tabla

Према најави РХМЗ локално се очекујe већа количина падавина!

Oglasna Tabla

Србијашуме тврде да им је нејасно због чега су стоваришта пелета празна

Oglasna Tabla